avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot păți dacă doar stăteam pe locul șoferului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot păți dacă doar stăteam pe locul șoferului într-o mașină pornită?

Am 16 ani și un vecin m-a filmat când stăteam la volanul unei mașini pornite , dar staționată , scoasă din viteză și trasă frâna de mână. Ce pot păți dacă arată filmarea poliției ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pățiți absolut nimic.
Mama mi-a spus , alături de încă cineva , că mi se poate lua dreptul de a mai da de permis plus dosar penal, iar părinții se pot alege cu suspendarea permisului și dosar penal. Este adevărat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E adevarat doar daca conduci, banuiesc ca masina e a parintilor. Si incredintarea masinii unei persoane fara permis, e fapta penala.
Daca stai pe loc chiar cu motorul pornit nu e fapta penala, doar conducerea fara permis.
Totusi, de ce ai sta in masina la volan cu motorul pornit?
Mașina este întradevăr a părinților , mai bine spus pe numele lor , dar a fost luată pentru mine pentru când împlinesc 18 ani. De când am primit-o mă asigur să fie curată , aranjată , iar când e nevoie chiar să o și pornesc câteva minute pentru a nu rămâne fără baterie , deoarece este folosită mai rar. De aceea eram pe scaunul șoferului , cu motorul pornit , doar ce terminasem de șters praful și ascultam niște muzică prin bluetooth și când mă pregăteam să ies , cu vreo 3 minute înainte , apare un vecin , îmi zice să o mut mai încolo , fapt refuzat de mine spunând că nu am permis , moment în care a scos telefonul și m-a filmat 2/3 secunde. Când am întrebat de ce m-a filmat a zis ,,pentru că vreau și că pot,, . Apoi eu am intrat în casă speriat , i-am zis mamei și a rămas să vedem dacă se poate întâmpla ceva. Mulțumesc mult că m-ați ajutat într-un timp atât de scurt.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
aha, am inteles ideea. nu ti se intampla nimic si bravo ca ai refuzat sa o muti!

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcool la volan - masina in parcare, pornita, procedura, consecinte florian21 florian21 salut...venind intr-o dimineata de la discoteca baut,ma sunat prietena mea sa-i pornesc masina sa se incalzeasca motorul ca trebuia sa plece la tara,masina era ... (vezi toată discuția)
Permis Ica92 Ica92 Buna ziua!Eu sunt la scoala de soferi am luat examenul scris peste 3 zile trebuia sa dau practica(in Germania fac scoala)eram in parcare cu masina oprita cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara. aseară ma aflam în parcare în mașina cu motorul ... DragusMircea DragusMircea Bună seara. Aseară ma aflam în parcare în mașina cu motorul pornit și consumam băuturi alcoolice. Am fost legitimat de un echipaj de politie și dus la ... (vezi toată discuția)