avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot păți dacă doar stăteam pe locul șoferului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot păți dacă doar stăteam pe locul șoferului într-o mașină pornită?

Am 16 ani și un vecin m-a filmat când stăteam la volanul unei mașini pornite , dar staționată , scoasă din viteză și trasă frâna de mână. Ce pot păți dacă arată filmarea poliției ?
Mulțumesc încă odată!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati-l pe vecin de ce v-a fotografiat / filmat fara acordul dumneavoastra. Explicatii ca in conformitate cu Codul Penal, Art.226, si neincadrandu-se la (4) a), b), c), d) nu avea dreptul sa va fotografieze / filmeze. Poate este unul dintre "justitiarii" care au vazut prea multe filme proaste, gen politiste sau despre procese americane.
Daca miscati masina, fie si un metru, era infractiune. Foarte bine ca nu ati mutat-o din loc. Nu aveti ce pati si intelegeti (pentru viitor), ca, in general, oamenii, altii decat Mama sau Tata, nu prea iti vor binele.
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
sadrian, utilizator
Perfect , mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcool la volan - masina in parcare, pornita, procedura, consecinte florian21 florian21 salut...venind intr-o dimineata de la discoteca baut,ma sunat prietena mea sa-i pornesc masina sa se incalzeasca motorul ca trebuia sa plece la tara,masina era ... (vezi toată discuția)
Permis Ica92 Ica92 Buna ziua!Eu sunt la scoala de soferi am luat examenul scris peste 3 zile trebuia sa dau practica(in Germania fac scoala)eram in parcare cu masina oprita cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara. aseară ma aflam în parcare în mașina cu motorul ... DragusMircea DragusMircea Bună seara. Aseară ma aflam în parcare în mașina cu motorul pornit și consumam băuturi alcoolice. Am fost legitimat de un echipaj de politie și dus la ... (vezi toată discuția)