avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua In cazul in care tata a decedat și a rămas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua In cazul in care tata a decedat și a rămas mama și ...

Buna ziua
In cazul in care tata a decedat și a rămas mama și 2 copii cum se împarte casa și curtea la toți trei cât ii revine fiecăruia
Multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama 1/4 si copiii 3/4.
1 sa înțeleg ca partea cea mai mare ii revine mamei
Casa era bun comun?
Daca da, atunci mama are partea dumneaei, jumatate din casa si cealalata jumate o sa revina mamaei, 1/4 din ea, si ambilor copii restul de 3/4.
La final mama o sa aiba 5/8 din casa si fiecare copil 1,5/8 din casa.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
Ionut.ion, utilizator
Încă un aspect un copil a ramas in curte cu ea a investit și modernizat toată curtea și casa plus ca a întreținut o și pe ea cu toate ca avea pensie nu avea cum sa aducă curtea și casa la starea in care este acum iar acum a spus ca nu-i mai cedează partea și nici sora a fost o înțelegere verbala și de buna credință iar acum s au întors . In situația asta ce este de făcut cum pot sa mi recuper tot ce am investit in 26 de ani
Cât mama trăiește este stăpână pe proprietatea ei. După ce va pleca din aceasta lume o veți moșteni, și veți moșteni și curtea în care ați investit.

Foarte greu ca să nu spun că este imposibil să mai recuperați investiția în proprietatea care nu vă aparține.
Aveți martori, documente, chitanța și bonuri......`? Dar și așa după 3 ani intervine prescripția.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire gina_badalan gina_badalan Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 ... (vezi toată discuția)
Nevoie de o lamurire in legatura cu impartirea mostenirii N.A. N.A. In contractul de vanzare-cumparare sunt trecuti ca si proprietari 2 persoane, sot si sotie. Sotia fiind singurul proprietar supravietuitor, cum se va imparti ... (vezi toată discuția)
Mostenire bogos elena bogos elena buna seara, In urma decesului tatalui ,au ramas mama si cei trei copii.Averea familiei se imparte intre cei patru membrii ramasi ?Daca mama doreste sa cedeze ... (vezi toată discuția)