avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil donat

Bună ziua,
Sunt pe cale să achiziționez un imobil pe care vânzătorul l-a obținut printr-un contract de donație. Donatorul a murit acum 2 luni.
Exista riscul sa pierd acest imobil daca cineva solicita revocarea actului de donație? La ce riscuri ma expun eu ca si cumpărător de buna credinta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:35, 3 Mai 2023
sa va garanteze contra evictiunii. e o clauza standard, insa, cine stie? pe de alta parte, daca suspectati ca ar putea aparea pretendenti, buna dvs credinta e discutabila; deja cunoasteti situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil mostenit de la cineva care l-a primit ca si donatie mariusjuncan mariusjuncan Am o intrebare. Vreau sa cumpar prin credit imobiliar (inca nu a trecut de aprobarea juridica a bancii, dar sa presupunem ca trece) un apartament care este ... (vezi toată discuția)
Sa cumpar o casa ce a fost donata? marius1972 marius1972 Buna seara, M-am hotarat sa cumpar o casa langa Timisoara. A aparut insa o problema: casa a fost obtinuta de actualul proprietar prin DONATIE (am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil obtinut prin donatie ionutserban ionutserban Buna Ziua! Doresc sa cumpar o casa care a fost obtinuta de actualul proprietar prin doatie(Bunica catre nepot) Bunica are 2 copii si este inca in viata. Ce ... (vezi toată discuția)