avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii fiscale - Actiune in constatarea prescriptiei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii fiscale - Actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare?

Buna seara,
Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar.

Cu toate ca am primit declaratii de impunere in 2018 si 2019, in tot acest timp nu am primit un titlu executoriu pe toata suma pe care o datorez, suma care sa includa si obligatiile pentru care s-a inceput executarea silita.

Prin SPV am mai primit somatii si titluri de plata pentru dobanzi si penalitati, insa nu pentru toata suma datorata la momentul respectiv.

In 2021 am primit un Extras de cont pentru bugetul de stat in care este precizata toata suma pe care o datorez pentru impozitul pe venit, fara obligatiile pentru sanatate. Desi se mentioneaza ca "nerestituirea extrasului in termen de 5 zile de la primire presupune acceptarea sumelor mentionata", nu stiu sigur daca acest document intrerupe prescriptia sau nu.

Din documentele pe care le am, ar rezulta ca prescriptia a fost intrerupta in 2016 cand mi s-a pus poprire pe cont, si s-a implinit pentru obligatiile de dinainte de 2016.

In acest caz, se poate face actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executare silita sau trebuie sa astept titlu executoriu pe intreaga suma pentru a face contestatie la executare?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
mariusstoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 22:53, 3 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu statul este mai complicata treaba cu prescripția...
Puteti încerca intrucat aveți aparențe favorabile.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cu statul este mai complicata treaba cu prescripția...
Puteti încerca intrucat aveți aparențe favorabile.


Va multumesc pentru raspuns. Ce as putea sa incerc? Actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executare silita? Am citit undeva ca ar fi inadmisibila intrucat a fost inceputa executarea silita.
Contestația la executare se face după ce începe executarea silita în termenul prevăzut de lege.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Contestația la executare se face după ce începe executarea silita.


Sunt executat silit din 2016 si pana in prezent. Insa din 2016 nu am mai primit niciun titlu executoriu pe toata suma datorata pentru a face contestatie la executare in care sa invoc prescriptia. Ce pot face in acest caz?
Ar trebui sa apelati la avocat în acest caz.
Trebuie analizat cu exactitate cazul pe baza tuturor actelor.
Nu se poate pe vorbe căci nu va ajută.
Ar fi necesar un tratat de drept sa se scrie ca sa găsiți ceva care sa va ajute fiind ceva generic.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

in cat timp o datorie poate fi prescrisa? nelutza nelutza Buna ziua In cat timp o datorie poate fi prescrisa? In anul 2015 am facut un credit de nevoi personale la BT in valoare de 16.000 de lei . Dupa 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu si poprire marynuksavu marynuksavu În data de 12.02.2013 am primit de la Direcţia Generală Finanţe Publice- Prahova, Administratia Finantelor Publice a Comunei Brazi doua decizii de plată ... (vezi toată discuția)
Poprire George915 George915 Bună ziua. Mi-a fost depusă o sumă de bani în cont ( bani proveniți din câștigarea unui proces civil, cu titlul de daune morale ) , iar când am vrut ... (vezi toată discuția)