avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Bună ziua. Mi-a fost depusă o sumă de bani în cont ( bani proveniți din câștigarea unui proces civil, cu titlul de daune morale ) , iar când am vrut să retrag suma respectivă am constat că am o poprire pe cont, fiind un titlu executoriu emis de către primărie pentru amenzi din anul 2012. Mentionez că am lucrat in strainatate pana acum 1 an, de cand nu mai am niciun venit iar acei bani ma ajutau sa ma descurc cat de cat. Conform codului civil , am inteles ca nu poate fi poprita mai mult de 1/3 din sumă dacă nu detin niciun venit. Cui ar trebui sa aduc adeverinta ca nu detin niciun venit , pentru a putea debloca suma respectiva? Am vreo sansa cu aceasta adeverinta pentru a debloca suma blocata de catre banca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:05, 27 Mai 2019
Nu nefiind vb de venit salarial, suma poate fi toata retinunta. Adeverinta nu va ajuta, ci o contestatie la executare, invocati prescriptia.
Se mentioneaza "venit periodic" in codul civil, si am crezut ca ar fi favorabil in cazul de față. Poprirea e din 2.2.2019, nu știu dacă mai sunt in timp pentru contestație , cu toate că nu am primit acasă nicio somație sau titlu executoriu, am inteles ca au posibilitatea să posteze undeva in mediul online o lista a datornicilor pentru a fi acoperiti. Iar despre prescriptie, din cate am inteles, cei de la Primarie nu lasa datoriile sa se prescrie si inainte de fiecare termen de prescriere , innoiesc titlurile executorii..

gi-jane2 a scris:

Nu nefiind vb de venit salarial, suma poate fi toata retinunta. Adeverinta nu va ajuta, ci o contestatie la executare, invocati prescriptia.

Venit permanent destinat asigurării mijloacelor de existență, sunt: salariul, pensia și șomajul.

Alte venituri care vă intră în cont se rețin 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)