avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Debitori rau platnici si de negasit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Debitori rau platnici si de negasit

Am si eu doua intrebari:
1. Daca nu avem contract ci numai factura, in cazul unei vanzari intre firme, putem solicita plata marfii prin procedura somatiei de plata?
2. Daca o firma apare radiata la registul comertului, mai exista vreo sansa pt.creditor sa-si recupereze datoria? Dar daca firma debitorului apare cu activitatea suspendata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridikons braila , utilizator 16:20, 26 Ianuarie 2010
1. daca pe factura este acceptata la plata uzati de dispozitiile OG nr. 5/2001 - somatia de plata (contract in forma simplificata)
2. Daca societatea e radiata, nu.
Suspendarea activitatii nu e o problema, debitorul trebuia sa-si achite debitele inainte de a lua aceasta masura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata! pui_horatiu pui_horatiu In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! liv.savu liv.savu :( Sunt administrator la o firma si am probleme cu o clienta prost platnica .... mai exact este vorba de o individa care are un magazin si careia i-am vandut ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 chimardan chimardan Buna seara , am mica nelamurire cu privire la o actiune in justitie , sunt un asociat unic la un srl si in vara anului 2009 o firma di prahova a achizitionat ... (vezi toată discuția)