avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA SOTIE AM ...

AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA SOTIE AM ADOPTAT(FARA ACTE) 2 pisicute pe care le-am cipat cu numele noastre.
Acum dupa divort fosta sotie nu ma mai lasa sa-i vad. Cum pot sa actionez ca sa am dreptul sa-i vad, si care ar fi temeiul legal in cazul unuei actiuni.Multumesc
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate, la noi sunt privite ca bunuri pt care puteti sa cereti partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un temei legal pt asa ceva, gândiți-vă ca exact la fel cum ați cumpara în timpul căsătoriei 2 găini, iar după divorțul de soție dvs cereți jumătate din ouăle de la cele 2 gaini
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, dar poti partaja 2 gaini, una mie, alta tie, iar daca e vb de doar o gaina, i se atribuie unuia cu plata sulta pt celalalt.
In nu stiu care tara mai evoluata s-a transat acest aspect si s-a dat drept de vizita, la noi nu e cazul.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2023
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere implicația emoțională, legiuitorul spaniol a stabilit faptul că începând cu anul 2022 animalele de companie nu vor mai fi privite la partaj ca obiecte, ci vor fi văzute ca „ființe vii înzestrate cu sensibilitate”. Consecința va fi aceea că în cadrul unui partaj, judecătorul va trebui să analizeze interesul și bunăstarea animalului și să stabilească custodia exclusivă sau alternativă, posibile vizite dar și îngrijirile necesare.

Într-o lume dezvoltată în care animalele de companie au devenit atât de apropiate de stăpâni, legislația trebuie să țină pasul cu această actualitate și să reglementeze în consecință instituția custodiei asupra animalelor de companie. Este irațional pentru un stăpân să își privească animalul de companie inclus în masa de bunuri partajabile alături de mobila unei case spre exemplu.

In legislatia noastra sunt privite ca bunuri si pot face obiectu; partajului, avand ca si criterii cele general instituite la acest moment.
ce sanse sunt ca o actiune de partaj de animale de companiei sa fie admisa, in sensul de a se putea obtine drept de vizitare,

Alte discuții în legătură

Divort cu catel gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Soti ce doresc sa divorteze, nu se inteleg in privinta cainelui, fiecare din ei il doreste. In instanta se cere incredintarea cainelui si drept de ... (vezi toată discuția)
Protectie animale fara stapan! irastoica irastoica Buna ziua! In primul rand va doresc un nou an plin de liniste si tot ceea ce va doriti,cu imbelsugare fara risipa inutila si cu sanatate,tot fara risipa,cu ... (vezi toată discuția)
Televiziune pentru caini CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Iata ca s-a facut si o televiziune pentru caini:) http://ro.stiri.yahoo.com/o-televiziune-doar-pentru-c%C3%A2ini-140000663.html (vezi toată discuția)