avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am mare nevoie de sfatul dumneavoastra in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am mare nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea ...

Buna ziua,am mare nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie,am dorit sa ajut pe cineva si in anul 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare stabilind o suma si doua termene de plata in 10 05 2023 si in 10 05 2024 ,acum nu mai doresc sa vand terenul in conditiile in care preturile au crescut si bani s-au devalorizat .
In promisiune s-a trecut si o suma de lei in cazul nerespectarii promisiunii ,suma considerata arvuna ,mentionez ca nu am incasat nimic pana acum.Am anuntat ca nu mai doresc sa vand si sunt deacord sa platesc suma stabilita in cazul nerespectarii promisiuni dar m-am trezit cu o notificare de la un avocat ca daca nu dau un cont unde sa vireze suma datorata pentru primul termen va trebui sa achit dublu sumei considerata arvuna.Am dorit sa fac o programare la notar pentru anularea actului si plata sumei datorate dar promitentul cumparator nu mai raspunde la telefon.Ce trebuie sa fac ,in ce conditii pot renunta la aceasta promisiune bilaterala ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:02, 5 Mai 2023
Si dvs puteti sa il notificati ca nu mai vindeti si ca intelegeti sa platiti suma asupra careia ati convenit.
pentru notificare trebuie sa contactez un avocat ?
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot impiedica pe vanzator sa renunte la vanzare? alexberi alexberi Buna ziua, In calitate de Cumparator: 1) Am o Promisiune Bilaterala de Vanzare-Cumparare imobil cu arvuna. Actul este incheiat acum doua zile la notar. 2) ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LiviuO LiviuO Buna ziua ,va rog un sfat in legatura cu un contract facut prin notar . Prietena mea a fost casatorita si a divortat prin notar .Ea si fostul sot au dorit sa ... (vezi toată discuția)