avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut o masina dauna totala, fara acte!!! Am avut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut o masina dauna totala, fara acte!!! Am avut un accident ...

Buna ziua,

Am vandut o masina fara acte (dauna totala) !!!

Am avut un accident din care masina a iesit foarte avariata (cum ar spune unii : dauna totala), eu am scapat ca prin minune.
Am calculat cat m-ar costa reparatia masinii si intr-adevar, costul uneia la mana a doua, era mult mai mic.
Deoarece am facut accidentul in jud. Dambovita, am sunat la toate centrele (remat / dezmembrari) din zona si nu am fost primit nicaieri, mi se cerea sa aduc masina taiata si curatata de plastic. Serios ? O funda rosie nu vroiau ? Rematurile oare cu ce se ocupa ? Am dus masina pe platforma la cineva la curte si intr-un final, pentru ca nu am avut de ales si pentru ca pentru mine oricati bani as fi luat pe masina, contau, am vandut-o la un pret de nimic, fara acte. Apoi am vrut sa scot masina de la impozit, am fost la taxe si impozite, dar de acolo am fost trimis la drpciv ca sa o radiez, in regula!!!!
Am ajuns la drpciv Bucuresti la biroul de informatii mi-au spus ca nu am motiv de radiere. Serioooos ????
Am fost in audienta, dar fara nici un folos, singura metoda sugerata a fost una ilegala, repet ILEGALA.
Am refuzat categoric, nu pot da declaratii false, nu imi permite caracterul, cresterea si bunul simt. ADN-ul nu-mi permite sa fac asa ceva!

Problema este ca am primit instiintare ca am de plata impozit pe masina pe care eu nu o mai am, am contactat pe cel care a cumparat-o si-a spus ca a luat piesle pe care le-a gasit pe ea bune si ca a facut-o bucati, a vandut-o la fier vechi.

Refuz categoric sa platesc impozit pentru ceva ce nu detin.
(Impozitul in general mi se pare o hotie, dar ma rog, alta discutie)
Nu mai stiu exact data accidentului, dar specific faptul ca a fost cu mult inainte de a veni impozitul pe anul acesta!

Daca legal nu am solutii, eu ce sa fac ? Ce ma sfatuiti ? Sa astept sa dea o lege noua ? :))

Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
gabrielbzt, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:14, 5 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul va va confruntati cu greutati in interesul de radiere vehicul se datoreaza exclusiv dv care nu ati parcurs procedura legala
pentru radiere auto parcurgeti procedura de incheiere declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil
In baza declaratiei notariale ,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala,radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala va dispune radierea auto dupa achitarea integrala a debitelor in evidenta
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radiere auto care nu mai exista fizic tony999 tony999 Buna ziua, As dori sa radiez de la politie si administratia financiara o masina, care nu mai exista fizic din 2010, cand am avut accident cu ea. Ca document ... (vezi toată discuția)
Taxe și impozite, auto GabbyD9823 GabbyD9823 Bună ziua, am avut o mașină cu care am avut un accident si am avut dauna totală iar eu nu am apucat sa ajung sa o înmatriculez și la poliție, doar la ... (vezi toată discuția)