avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS student cu venituri din dividende peste ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS student cu venituri din dividende peste plafon

Buna ziua,
Un student cu virsta sub 26 de ani (care deci beneficiaza de asigurare de sanatate fara plata contributiei) si care nu este salariat, dar are venituri (din dividende) anuale cumulate cuprinse între 6 şi 12 salarii minime brute pe ţară, trebuie sa depuna declaratia unica si sa plateasca contributie la CASS?
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2023
dors71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:07, 6 Mai 2023
Da este obligat la plata CASS daca obține venituri peste plafon din dividende .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)
Dividente 2018 flay flay Buna ziua. In cazul in care in luna urmatoare se doreste distribuirea de dividente in valoare de 20000, care sunt declaratiile care trebuie depuse, termene si ... (vezi toată discuția)
Asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dividende anasegarceanu anasegarceanu Bună ziua, As vrea să știu, unde este menționat faptul că asigurarile de sănătate sunt plafonate la 2280 lei pe an indiferent de suma de dividende ... (vezi toată discuția)