avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Daca am diploma de facultate de psihologie si diploma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Daca am diploma de facultate de psihologie si diploma de Practitioner NLP pot practica online?

Daca am diploma de facultate de psihologie si diploma de Practitioner NLP pot profesa online cu clienti din punct de vedere legal ,ce conditii ar fi in afara de un pfa sau srl? Adica daca e suficienta aceasta pt consiliere nlp unu la unu din punct de vedere legal,fara sa imi fac cabinet pt ca se cere acolo si masterat de 3 ani si tot felul de hartogarii si aprobari de la copsi care nici nu i gasesti si ar insemna sa apuc bătrânețea
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Tunel , utilizator 20:02, 7 Mai 2023
Exercitarea profesiei de psiholog se desfășoară:
a) în sectorul privat, în regim salarial, sau independent cu drept de liberă practică, potrivit dispozițiilor prezentei legi și ale altor reglementări și acte normative în vigoare;
b) în sectorul public, în care psihologii au, după caz, statutul de funcționar public, cadru didactic și alte funcții, potrivit prevederilor legilor speciale și regulamentelor sau statutelor instituției respective.

Dreptul de liberă practică se exercită olograf, cu menționarea în clar a numelui, prenumelui și a codului personal din Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România, concomitent cu aplicarea parafei proprii.
Bun,dar pe site-uri sunt o gramada care dau sfaturi pe Facebook si alte retele si profeseaza fara sa termine o facultate de specialitate in domeniul psihologiei ci apare doar numele lor si alte facultăți gen,economie ,finante,constructii,politehnica etc si cu cursuri alternative de nlp,coach,mentori etc si unde e cadrul legal adica nu am nimic împotrivă ca fiecare se descurcă cum poate si citeodata din pasiunea lor sunt mai buni si decit pishologii profesionisti dar intrebarea este cum profeseaza pe online fara cadrul legal sau daca este vreunul care este ca nu au aprobari de libera practica ei zic ca au Pfa .Srrl etc ..ma interesa sa stiu cum sa fac si eu si sa nu fiu trasa la raspundere ca daca faci un cont pe retele online si dai nr de telefon si discuti in privat de o înțelegere renumerabila adica cu plata nu știu daca e legal
M-am interesat si atestatul de libera practica ,sunt niste condiții imposibile din punct de vedere al timpului adica alti 10 ani 3 ani masterat ,6 ani formare in pshoterapie ,plus practica voluntariat alti ani cind ai de platit chirii si altele de traiesti de azi pe maine si este absurd ...de aia am preferat si am facut pe linga facultatea de psihologie si cursuri alternative de nlp de 7 luni cu speranta profesarii undeva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa logoped sau psihopedagog? ElenaMariaS ElenaMariaS Doresc să profesez ca şi logoped sau psihopedagog. Conform studiilor nu ar trebui să mă împiedice nimic, dar se pare că COPSI vede altfel ... (vezi toată discuția)
Buna seara,deranjez si eu cu o intrebare însă nu stiu daca ... Racordor123 Racordor123 Buna seara,deranjez si eu cu o intrebare însă nu stiu daca am postat in categoria bună. O persoană care a absolvit facultatea de psihologie cu masterat in ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii Oana1971 Oana1971 Buna ziua Sunt asistent social principal de 23 de ani si 7 luni, am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ... (vezi toată discuția)