avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Teren proprietate personala. Cum pot construi casa pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Teren proprietate personala. Cum pot construi casa pe firma?

Buna ziua!
As vrea sa incep constructia unei case.
Pamantul este pe persoana fizica.
Casa (materialele+manopera) as vrea sa o achite firma mea .
As vrea sa stiu daca pot face un contract prin care sa specific ca persoana fizica pune la dispozitie terenul de constructie , iar firma suporta cheltuielile cu materialele si manopera. De preferinta, as vrea sa intabulez constructia pe persoana fizica. Exista aceasta posibilitate ? Ce fel de contract se poate incheia intre persoana fizica si juridica ? E nevoie sa fie in obiectul de activitate al firmei care va suporta costurile , "constructii de locuinte" ? chiar daca vreau sa construiesc cu o firma de constructii autorizata ?! Sunt interesata deoarece am inteles ca legea a fost modificata.

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 15:43, 9 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Puteți încheia un contract de constituire a dreptului de superficie prin care PJ dobândește dreptul de proprietate asupra construcției (dreptul de a edifica construcția) și dreptul de folosință asupra terenului, iar PF păstrează dreptul de proprietate asupra terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am teren proprietate personala . cum pot construi casa pe firma ?! crv crv Buna ziua! As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat de mine pe persoana fizica. iar casa (materialele+manopera) as vrea sa o achite ... (vezi toată discuția)
Pot construi sediu firma si locuinta ? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica, iar materialele as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
As vrea sa incep constructia unei case. Pharmageea Pharmageea Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica-un lot (1), alt lot (2) pământ (de teren ... (vezi toată discuția)