Buna ziua!
As vrea sa incep constructia unei case.
Pamantul este pe persoana fizica.
Casa (materialele+manopera) as vrea sa o achite firma mea .
As vrea sa stiu daca pot face un contract prin care sa specific ca persoana fizica pune la dispozitie terenul de constructie , iar firma suporta cheltuielile cu materialele si manopera. De preferinta, as vrea sa intabulez constructia pe persoana fizica. Exista aceasta posibilitate ? Ce fel de contract se poate incheia intre persoana fizica si juridica ? E nevoie sa fie in obiectul de activitate al firmei care va suporta costurile , "constructii de locuinte" ? chiar daca vreau sa construiesc cu o firma de constructii autorizata ?! Sunt interesata deoarece am inteles ca legea a fost modificata.
Puteți încheia un contract de constituire a dreptului de superficie prin care PJ dobândește dreptul de proprietate asupra construcției (dreptul de a edifica construcția) și dreptul de folosință asupra terenului, iar PF păstrează dreptul de proprietate asupra terenului.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.