avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Moneda folosita pentru declarare dividende din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Moneda folosita pentru declarare dividende din strainatate

In cazul in care contul de la broker e in EUR (i.e. Base Currency este setata pe EUR) iar dividendele provin de la o companie localizata in SUA, deci sunt denominate in US dollar, in declaratia unica se calculeaza valoarea in RON folosind media anuala a monedei in care am setat contul la broker (i.e. EUR) sau folosind valoarea medie anuala a monedei in care a fost emis acel dividend (i.e. US dollar)? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
stela223, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:32, 8 Mai 2023
În lei la cursul mediu anunțat de BNR pentru anul în discuție.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cursul mediul al valutei in care am primit dividendele sau cursul mediu al valutei in care am contul la broker? Daca moneda de baza in care e deschis contul de la broker e exprimata in EUR iar dividendele provin de la o companie din SUA, deci sunt exprimate in US dollar, cursul mediu al carei monede ar trebui luat in considerare la conversia in lei: EUR sau US dollar? Multumesc.
În care ați primit dividendele. Și în declaratie selectați tara de unde e firma la care aveți actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prag minim pentru declarare venituri obtinute din dividende din strainatate stela223 stela223 Buna ziua, oare pentru sume mici obtinute din dividende (e.g. 4.5 RON) din actiuni detinute din strainatate, mai trebuie depusa Declaratia Unica? Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)