avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Un părinte poate fi decăzut din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Un părinte poate fi decăzut din drepturi dacă ...

Bună ziua ! Un părinte poate fi decăzut din drepturi dacă copilul refuza efectiv sa meargă la școală? Se tine cont ca ar avea CH dar nu este de școală speciala neavând probleme severe ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:23, 8 Mai 2023
ce varsta are copilul ?
care e situatia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, decadere din drepturi mama ContSters205298 ContSters205298 Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti maryag maryag care sunt motivele care pot duce la decaderea din drepturi a unui parinte si ce inseamna asta pentru acel parinte?????? (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi de mama leomard14 leomard14 O cunostinta de a mea ma roaga sa ma interesez cu poate nora lui sa fie decazuta din drepturile de mama deoarece el banuieste ca aceasta face video chat (nu e ... (vezi toată discuția)