avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadarea din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadarea din drepturi

buna seara, cum se decade din drepturile parintesti un tata care apare doar cu numele pe certificatul de nastere al copilului ,nu contribuie cu nimic sub nici o forma la cresterea lui si are probleme cu alcoolul.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 21:32, 21 Decembrie 2012
Instanta poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului. Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti nu scuteşte părintele de obligaţia sa de a da întreţinere copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parintesti maryag maryag care sunt motivele care pot duce la decaderea din drepturi a unui parinte si ce inseamna asta pentru acel parinte?????? (vezi toată discuția)
Bună ziua ! un părinte poate fi decăzut din drepturi dacă ... Antonia977 Antonia977 Bună ziua ! Un părinte poate fi decăzut din drepturi dacă copilul refuza efectiv sa meargă la școală? Se tine cont ca ar avea CH dar nu este de școală ... (vezi toată discuția)
Bună seara! - decădere din drepturi tata AlexandraNichitean AlexandraNichitean Am un copil de 10 luni, recunoscut de tată, doar la ambiție pentru a mă șicana pe mine .. însă nu are nici o legătură cu noi, cu copilul mai exact.. ... (vezi toată discuția)