avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocul de lângă noi are pământ și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocul de lângă noi are pământ și ...

Buna ziua
O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii.
Au plantat legume,flori fiecare locatar și pus ce crede el că vrea să fie.
Plus au și închis spațiul sa nu intre altcineva cu tabla din partea din spate a blocului lor.
La cine apelez pentru desființarea acestor plantații și deschiderea suprafeței propriu zis.


11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți, de fapt, cum credeți, pentru că de știut ce anume vreți să faceți știți ... Sunt orașe în care primăriile permit cultivarea de legume în jurul blocului prin HCL. Asta în România. De asemenea, având în vedere situația economică globală, știu că de vreo 2-3 ani în Franța, la Paris ( capitala Franței deci) se permite cultivarea de legume în jurul imobilelor, pe domeniul public. Printr-o reglementare oficială. Și dacă n-ar fi legal, mi se pare o ocupație mai plăcută și omenească decât să te cerți și să reclami vecinii. Vă doresc succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
caplimpede778899, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe mine una nu ma deranjeaza ce planteaza fiecare in fata blocului, fie el al meu sau cele vecine. Mai degraba culturi decat buruieni, sa-mi fie frica sa trec pe langa ele. Ce ma deranjeaza insa sunt portitele sau garduletele care blocheaza accesul pe langa bloc (deci nu cele care imprejmuiesc culturile, dar permit accesul pe langa bloc). Si asta nu pentru ca in loc de parc, as alege sa ma plimb vreodata pe langa vreun bloc, ci pentru ca nu de putine ori sunt pe fuga si, incercand sa scurtez drumul spre o anumita destinatie, o iau printre blocuri… Nu de putine ori sunt nevoita sa fac jumate de drum inapoi si sa pierd timp suplimentar pentru ca cineva se “baricadeaza” bine. Nu mai zic, fereasca Dzeu, ca vreun copil sa-si scape vreo jucarie in respectiva gradina, n-ai cum s-o recuperezi (chiar daca ai intra cu grija, pasind atent printre straturi… si nu ma refer la mingi ratacite care pot lovi masini sau rupe plante, ci la un simplu avion de celuloza, de exemplu). In plus, majoritatea imprejmuirilor sunt si inestetice (placaje, vopsite sau nu, intr-una sau mai multe culori, resturi de mobila, plase de sarma de toate felurile).
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
Cristina I., utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

Valentin94 a scris:

Draga utilizator
Întrebarea mea a fost unde și la cine apelez pe problema care am întrebato.

Nu merg nicăieri domnul Adam Grecu sunt emailuri și sesizări scrise în forma nonverbala.
Nimeni nu mai reclameaza și nu se face scandal.
Se soluționează confrm legilor și protocolului.



În orașul meu este foarte multă verdeață în cartierele de blocuri, iar, autoritățile locale sunt cam depășite de situație atunci când trebuie să îngrijească spațiile verzi. Din acest motiv, de zeci de ani este tolerată practica locatarilor de a-și amenaja mici grădini cu flori și copaci pe terenurile adiacente blocurilor. Așa se face că au apărut grădinuțe cu zambile, garofițe, trandafiri, lalele hortensii, crini, etc., , dar și cu liliac, tei, pomi fructiferi sau chiar brazi. Când înfloresc toate aceste plante și copaci, este o adevărată încântare să le vezi și să simți mireasma florilor. Acești locatari au cumpărat materialele de împrejmuire și plantele din banii lor și tot din banii lor le asigură și cele necesare (îngrășăminte, tunsul periodic al ierbii înconjurătoare, plivitul buruienilor, vopsitul periodic al gărdulețelor, etc.).
Singura problemă la care intervin autoritățile este interdicția de a folosi acele spații. Fiind domeniu public, locatarii care au amenajat spațiile verzi sunt obligați să permită accesul oricărei persoane, indiferent dacă este vecin sau nu, în acele grădinuțe, mai ales că la unele blocuri, locatarii au instalat și bănci în acele grădinuțe.
Legat de șobolani și pisici, vă informez că acolo unde există în teritoriu 2-3 pisici, nu va fi nici picior de șobolan sau șoarece. Vă spun asta din experiența proprie, fiindcă și noi avem amenajate 2 astfel de grădinuțe pe lângă bloc, dar avem și câteva pisici.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ar fi inuman că anumite persoane fac că să fie curat in jurul blocului. Că au împrejmuit e discutabil atâta timp cât este spatiu public. Dar nu cred că amendează primăria ca cineva pune flori. De la ADP vin odată pe ani. In rest miizeria poate fi în "floare". Și dacă există mizerie sunt și șobolani și ..... alte vietăți. Iar dacă un dezvoltător sau Primăria împrejmuiește o zona dar nu face nimic ani de zile acolo nu comentam și nu ne deranjează. Iar în perimetrul respectiv apar numai bălării și animale... Atunci e bine și trebuie doar sa acceptăm situația.. Aveți dreptul să acționați cum doriți.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Monopolizarea spatiului din fata, spatele si lateralul blocului alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Locuiesc intr-un bloc situat pe colt, in Ors Pantelimon. Primarul nu ia nici o masura impotriva vecinilor ce ocupa spatiul din jurul blocului. Unde pot ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)