avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea de imobil reactualizata?Buna ziua! Va rog, in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea de imobil reactualizata?Buna ziua! Va rog, in numele locatarilor dintr-un bloc cu proprietari, ...

Buna ziua! Va rog, in numele locatarilor dintr-un bloc cu proprietari, sa ne lamuriti si pe noi intr-o problema : locuim intr-un bloc unde Responsabil bloc si Presedinte bloc sunt 2 frati tineri 35 respectiv 40 ani, la sfasitul lunii Martie Presedintele blocului a anuntat verbal si in scris lipind la intrare bloc ca in termen de 60 zile sa ne prezentam toti locatarii cu copii ale actului de proprietate prima si ultima pagina din Contratul apartamentelor noastre si respectiv copii acte de identitateale persoanelor care locuiesc efectiv in apartament, in vederea actualizarii la zi a cartii de imobil in conformitate cu prevederile Legii 196/2018 art.30!
Cine nu se prezinta acum in luna Mai cu aceste copii-acte o sa platim amenda!
Nu mi se pare normal sa ne ceara aceste copii-acte pt ca aceste acte sunt deja de f multi ani in evidenta lasate de cel care a fost anterior Presedintele blocului! Daca ar fi f schimbari sa fie mai multe persoane , ca exemplu intr-un apartament, proprietarul ar fi anuntat Administratia blocului la momentul respectiv! Sincer, locatarilor le e teama sa depuna la Administratia blocului aceste chiar si copii pt ca au f cazuri in tara cand se faceau invarteli si oamenii ramaneau fara apartamente! Sunt f putini care au depus si suntem amenintati cu amenzi daca nu le aducem!
Numai spun ca la intretinere sumele au f dintotdeauna mari de cand au preluat ei cu cativa ani in urma si pana in prezent! Chiar si vara, cand tot omul se bucura un pic ca plateste mai putin, nu a fost asa si ca exemplu o persoana platea in jur de 130 lei si locatarii nu spun nimic de frica lor, de parca ei sunt patronii blocului si noi proprietarii de parca suntem in chirie la ei...asa se poarta cu noi!
Va rog din suflet sa ne dati un raspuns sa stim ce avem de facut! Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:33, 12 Mai 2023
Pe cine hartuieste acest presedinte ? doar pe d-voastra si vreo 2 - 3 locatari ? daca majoritatea s ar simti hartuita , pai in 5 zile trebuie zburat ! daca nu suportati l .
Multumesc mult pt mesaj! Cand acest presedinte tot spune ca daca nu aducem copiile Contractelor de proprietate prima si ultima pagina ale noastre pt reactualizarea cartii de imobil pt ca altfel platim amenda...amenda data de Politie, se refera la toti locatarii...asta inseamna hartuire, intimidare si abuz de functie...pt ca nu poti sa tot ameninti cu amenda, doar-doar sa forteze mana locatarilor care au tacut mereu! Nu inteleg de ce locatarilor le e frica de el, el care se poarta f autoritar de parca e stapanul nostru si de parca noi suntem chiriasii lui! Asa cum locatarii i-au votat, nu am inteles de ce tocmai pe cei 2 frati cu ani in urma...celalalt fiind responsabil scara...nu ar avea curaj acesti locatari sa-i "zboare" din functie! Si normal ca presedintele ii vede asa ...moi...si supusi si profita cat poate! Nimeni nu are curajul sa-i spuna in fata ceea ce ar trebui sa-i spuna sa-l potoleasca punandu-l la punct! Am muncit o viata intreaga pt a ne cumpara apartamentele ca acest...presedinte sa faca legea in bloc!
Ca exemplu : a mai adus odata politia, doar pt ca un locatar a mutat jumatate de metru, un sac din plastic cu gunoaie, ce era langa una din banci afara si politia, cica ia dat 200 lei amenda si omul a platit! Vedeti...teama...locatarilor!?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ati vrea sa procedeze sa va faca sa duceti copii contractelor si CI sau sa trimiteti poze?
Daca inscrierea in cartea de imobil se face cu datele din CI cum vreti sa ia datele in afara de poza sau copie dar totodata sa exista posibilitatea sa dovedeasca asta ulterior?

Ia va rog sa raspundeti ca vreau sa va aud ca v-ati vaitat destul . Veniti si cu solutii nu numai cu critici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil reactualizata? buna ziua! va rog, in numele ... David777 David777 CARTEA DE IMOBIL REACTUALIZATA? Buna ziua! Va rog, in numele locatarilor dintr-un bloc cu proprietari, sa ne lamuriti si pe noi intr-o problema : locuim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna ... David777 David777 Buna ziua! Revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna pe mine sa va intreb pe Dvs unele nelamuriri si va rog din suflet sa-mi raspundeti : 1) de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna ... David777 David777 Buna ziua! Revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna pe mine sa va intreb pe Dvs unele nelamuriri si va rog din suflet sa-mi raspundeti : 1) de ... (vezi toată discuția)