avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In conformitate cu prevederile art. 1100 Cod Civil se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In conformitate cu prevederile art. 1100 Cod Civil se elibereaza ...

In conformitate cu prevederile art. 1100 Cod Civil se elibereaza o Declaratie de acceptare a succesiunii . In termen de un an de la decces. Ce se intampla daca prezumtivi mostenitori vin cu Declaratia peste acest termen ? Care este art de lege care clarifica acest aspect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Popval , utilizator 13:05, 14 Mai 2023
Art.1108 si art.1110
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Acceptarea mostenire trebuie facuta in termen de 1 an de la deces, succesiunea fiind deschisa prin moarte.

Aveti in vedere si actele de acceptare tacita, prin care un succesibil lasa sa se intrevada vointa de a succede.

Acestea pot fi urmatoarele:
-preluarea bunurilor din masa succesorala.
-instrainarea lor.
-plata impozitelor si a taxelor.
-posesia efectiva a acestora.
Ce inseamna act de acceptare tacita? Exista un astfel de inscris ? In afara Declaratiei de acceptare a succesiunii...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Act de acceptare tacita se refera la o actiune, prin care o persoana intelege sa isi insuseasca calitatea de mostenitor. Adica: folosirea, conservarea, administrarea, dispunerea de bunurile din masa succesorala.
Nu este un "act" in sens de inscris material.
Multumesc. In regula...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata ContSters412228 ContSters412228 Tatăl meu este recăsătorit si sotia lui are un copil.Daca nu ținem legatura si se va intampla ceva cu tatăl meu ,eu voi putea sa il mostenesc cu ceva ?Ma ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala in termen Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu BUna ziua.Vreau sa va intreb daca in cazul in care prima categorie de mostenitori in ordinea venirii la succesiune nu si-a manifestat dreptul de optiune ... (vezi toată discuția)