avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez la o companie detinuta majoritar de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez la o companie detinuta majoritar de statul ...

Buna ziua!

Lucrez la o companie detinuta majoritar de statul roman.
Conform Contractului colectiv de munca am dreptul sa imi decontez naveta dintre localitatea de domiciliu si locul de munca, naveta efectuata cu masina personala. Pentru acest decont, conform CCM, sunt necesare:
-copie talon (masina trebuie sa fie pe numele meu)
-o cerere tip
-bonurile de combustibil in original.

Este angajatorul indreptatit din punct de vedere legal sa imi ceara in fiecare luna kilometrajul masinii?
Poate sa imi ceara sa imi verifice masina (proprietate personala), sa imi verifice personal kilometrajul sau sa imi ceara poze cu kilometrajul masinii?
Poate sa ceara de la RAR cati km are masina in momentul in care se face ITP-ul?
In CCM nu este specificat nimic despre kilometrajul masinii.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2023
vlad.munteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: topfinmanagement , utilizator 11:28, 13 Mai 2023
Bună ziua,

Nu.
Cum justifică ce vă cere?
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Sa previna deconturi false. Uni angajati nu fac efectiv naveta cu masina lor dar isi deconteaza transportul ca si cand ar face. Acesti angajati intrunesc cerintele din CCM(domiciliu, bonuri de combustibil, masina personala).

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

Nu.
Cum justifică ce vă cere?

vlad.munteanu, utilizator
Nici nu este nevoie de asa ceva, chiar daca nu scrie in ccm ... exista declaratia de traseu mentionata in fisa individuala SSM. Pe baza declaratiei se pot calcula Km .
Inteleg ca nu este nevoie, dar eu cum pot justifica refuzul sa imi fie verificata masina personala sau sa dau poze cu kilometrajul masinii?

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de asa ceva, chiar daca nu scrie in ccm ... exista declaratia de traseu mentionata in fisa individuala SSM. Pe baza declaratiei se pot calcula Km .

Nu prea aveti cum sa va justificati refuzul pe altceva , decat pe prevederile ccm care mentioneaza documentel;e necesare pentrud econt.

Alte discuții în legătură

Foaie de parcurs, faz emanuela73 emanuela73 va rog sa-mi spuneti daca o firma de inchiriere masini trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs, cum se completeaza, daca trebuie trecut si kilometrajul ... (vezi toată discuția)
Decont cheltuieli salariat cu transportul adax adax Daca eu fac naveta cu masina mea personala la circa 100 Km cum imi poate deconta firma angajatoare bonurile de benzina conform ultimelor reglementari in ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)