va rog sa-mi spuneti daca o firma de inchiriere masini trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs, cum se completeaza, daca trebuie trecut si kilometrajul folosirii masinii in interes personal, cat consum se trece(benzina, ulei), poate aveti un model, daca intocmeste foaia de parcurs mai face si faz? mentionez ca masina este folosita de firma pe baza de contract de comodat prin notariat
Daca firma consuma combustibil, da. Adica pentru masinile pe care le foloseste.
Pentru masinile inchiriate combustibilul fiind platit de consumator (chirias) nu va trebuie foi de parcurs.
Pentru celelalte piese, reparatii etc trebuie sa va incadrati in fisa tehnica a masiini (ulei le nr. de km, etc)
Se cere FAZ-ul la toate controalele de la finante si de la garda si RAR, mai ales la firmele de transport pentru justificare consum carburanti. Carburantul neinregistrat in FAZ se da jos. Inclusiv pentru masinile folosite de administratori si cumparate pe firma. Mare atentie.
Da, daca eu cumpar si folosesc combustibilul. Dar daca eu inchiriez masina si clientul alimenteaza (cumpara si foloseste) combustibil) ce FAZ mai intocmesc?
Am si eu o mica nelamurire,dvs. ati spus : se cere FAZ "Se cere FAZ-ul la toate controalele de la finante si de la garda si RAR' , inclusiv pentru masinile folosite de administratori si cumparate pe firma. Se cere , dar se specifica legislativ ca trebuie FAZ ? Daca da va ROG mult sa-mi spuneti si mei unde , si daca se aplica indiferent de caz, adica , caoncret cazul meu : sediul social fata de punctul de lucru :20km - activitate zilnica (trebuie sa justific zilnic de ce merg la slujba cu masina?) Multumesc mult.