avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Consum masini persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Consum masini persoana juridica

Buna ziua

Daca sunt o societate care detine masini ce transporta marfa, sunt obligat sa am un document intern in care sa fie precizat consumul masinilor?

Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 19:15, 3 Februarie 2015
Daca puteti justifica utilizarea combustibilului 100% este necesar sa intocmiti foaia de parcurs.

Este obligatia persoanei impozabile sa demonstreze ca sunt indeplinite toate conditiile legale pentru acordarea deducerii, astfel cum rezulta si din Hotararea Curtii Europene de Justitie in Cauza C-268/83 D.A. Rompelman si E.A. Rompelman - Van Deelen impotriva Minister van Financien. In vederea exercitarii dreptului de deducere a taxei orice persoana impozabila trebuie sa detina documentele prevazute de lege pentru deducerea taxei si sa intocmeasca foaia de parcurs care trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, nr. de km parcursi, norma proprie de consum carburant pe km parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin deplasare Dumdum Dumdum Lucrez la o firma care implica deplasarea zilnica cu autoturismul firmei, masina are gps si poate fi scoasa foaie de parcurs , totusi si bombardat de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant lilicu lilicu buna ziua o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la ... (vezi toată discuția)
Monografie contabilă pentru primă de casare autoturism sfsg sfsg Buna ziua, Care este monografia pentru factura reprezentand prima de casare in valoare de 6500 lei (inclusiv tva) pentru un autoturism achizitionat prin ... (vezi toată discuția)