avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foaie de parcurs, faz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foaie de parcurs, faz

va rog sa-mi spuneti daca o firma de inchiriere masini trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs, cum se completeaza, daca trebuie trecut si kilometrajul folosirii masinii in interes personal, cat consum se trece(benzina, ulei), poate aveti un model, daca intocmeste foaia de parcurs mai face si faz? mentionez ca masina este folosita de firma pe baza de contract de comodat prin notariat
Cel mai recent răspuns: trifu2000 , utilizator 08:41, 29 Octombrie 2008
INTREBATI IN TEMEIUL CARUI ACT NORMATIV SE CERE ACEST FAZ?
Daca mergeti de casa la slujba nu ar trebui sa va decontati cheltuielile pe firma, chiar daca va acoperiti de hartii ca FAZ-ul...din CXodul Fiscal.
Formularele tipizate, comune pe economie, cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, privind activitatea financiara si contabila si normele metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora sunt aprobate prin Hotararea Guvernului nr.831/1997, cu modificarile si completarile ulterioare. Nomenclatorul, modelele si normele de intocmire si utilizare a formularelor financiar-contabile, comune pe economie, care nu au regim special de inseriere si numerotare sunt aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.1850/2004.
Formularul ,,foaie de parcurs" si FAZ ca centralizator al activ.zilnice nu fac parte din Nomenclatorul formularelor aprobate prin actele normative mentionate mai sus.
Foile de parcurs si FAZ sunt reglementate prin Ordinul nr. 14 din 27 septembrie 1982 pentru aprobarea normativului privind consumul de combustibil şi ulei pentru automobile, emis de Ministerul transporturilor si telecomunicatiilor. Actul este obligatoriu pentru toate unităţile deţinătoare de mijloace de transport auto din subordinea ministerelor, celorlalte organe centrale, consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, cu excepţia unităţilor din subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne. Acest normativ se aplica şi de organizaţiile cooperatiste şi obşteşti, pe baza dispoziţiilor date de organele centrale ale acestora.
Dati o cautare pe google si gasiti acest Ordin. Sau vi-l trimit eu pe mail personal
Multumesc mult, pentru informatiile referitoare la FAZ , acum sunt convins ca nu trebuie sa intocmesc FAZ, dar nu inteleg de ce nu ar trebui sa decontez carburantul , firma are doi angajati , unul vine cu autobuzul la munca si decontam abonamentul , altul vine cu masina si decontam carburantul. Cat am fost angajatul altor institutii am avut doua variante , decontarea abonamentului ptr mijl de transport in comun sau in fonctie de consumul masinii echivalentul carburantului consumat in fct. de nr km . Am cumparat masina tocmai pentru a face naveta la slujba.Nu inteleg de ce nu se poate deconta carburantul (dar abonamentul se poate,toate auditurile care le-am avut inclusiv cfp intern acceptau decontarea abonamentelor), dar daca exista un motiv , va rog sa-mi spuneti . Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Consum masini persoana juridica ianuarie ianuarie Buna ziua Daca sunt o societate care detine masini ce transporta marfa, sunt obligat sa am un document intern in care sa fie precizat consumul ... (vezi toată discuția)