avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie bloc Presedintele blocului unde am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie bloc Presedintele blocului unde am mostenit un ...

Administratie bloc
Presedintele blocului unde am mostenit un apartament de la parintii mei imi cere o copie a certificatului de mostenitor.(eventual sa las originalul, spune el) .Fostul presedinte a cerut doar sa il arat si a notat.
Este corect ca un presedinte de bloc sa retina o copie a certificatului de mostenitor?
Multumesc pentru raspuns
Elena I
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:27, 11 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect să rețină o copie xerox, dar originalul nu se dă la nimeni, îl păstrați dumneavoastră. Nu vă afectează cu nimic că-i dați o copie xerox.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Legea nr 196/2018 prevede obligatia proprietarului sa prezinte documente nu sa predea copii dupa acestea www.avocatnet.ro/articol_525...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
svealanda
Preferati sa va ceara poze la documente sau sa faca poze la ele?
Legea zica ca proprietarul sa prezinte documente si evident trebuie sa ia informatia din ele. asa ca copia nu sau o poza nu e ceva exagerat ci ceva normal. Depinde de cum prefera .
Vedeti aici la data protectiona GDPR
[ link extern ]
Fotografierea actelor echivalează cu copierea xerox. Nu-i nici o diferență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.10 legea 230 gambette gambette In urma solicitarii de catre proprietar a accesului la unele documente( tabel prezenta la A.G. a A.P.) ale asociatiei de proprietari presedintele asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a obține copii xerox dupa actele asociației de proprietari CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept. O ... (vezi toată discuția)
Documente cerute de adminstrator laura1016 laura1016 Administratorul vrea copie dupa actul de proprietate inclusiv incheerea de la notar , pentru reactualizare date ...? .Nu inteleg . Exista undeva in lege ... (vezi toată discuția)