avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ...

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata mai mare,am ajuns la acordul de a-i da un avans printr-un precontract,urmand ca dupa ce se face parcelarea sa facem contractul final.Intrebarea mea ar fi,cum sau ce sa contina precontractul incat sa fie cat mai corect si fara sa am surprize..Ce documente va cere notarul ?.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 16:41, 16 Mai 2023
Multumesc,acum este clar.
Precontractele se încheie atunci când părțile vor să.facă tranzacția și să se.asgiure că nu se vor trezi că se încheie pe la spatele lor cu altcineva, dar lipsesc unele elemente ca să se semneze direct contractele finale. De exemplu, cumpărătorul nu are toți banii, vânzătorul are ceva sarcini pe teren de care trebuie să scape înainte etc.

Lipsa parcelării e un astfel de motiv. Și sigur că se poate încheia un precontract în această ipoteză, dar cu atenție la câteva aspecte. De exemplu, să aibă în anexă un plan al lotului ce urmează a se dezmembra și vinde. Să prevadă că în caz de neîndeplinire, promitentul cumpărător să poată obține hotărâre judecătorească care să ținè loc de act de vânzare cumpărare etc.

Însă ca să nu faceți vreo prostie, încercați să fiți asistat de avocat.
Da, numai ca cel mai "sigur" e când promisiunea de vânzare este notata în Cartea funciară a imobilului.
Or, dacă terenul nu este dezmembrat prin act notarial si intabulat, lotul respectiv nu are carte funciara.
Va multumesc pentru mesaj,insa nu suntem dispusi sa riscam,deoarece stim ca vanzatorul are intentia de-a vinde intreaga proprietate,inclusiv casa.Deci daca ,gaseste un cumparator dispus sa ii ofere pretul cerut,sigur va vinde fara sa tina cont de precontract,daca CF nu este blocat.
Fără CF nu poate să vândă nimănui, că e obligatoriu extrasul CF pentru autentificare la notar. Deci tot la precontract se ajunge. Iar dacă proprietatea în sine are CF, după efectuarea succesiunii, fără partaj, poate să vândă doar cota-parte.

nellyy a scris:

Va multumesc pentru mesaj,insa nu suntem dispusi sa riscam,deoarece stim ca vanzatorul are intentia de-a vinde intreaga proprietate,inclusiv casa.Deci daca ,gaseste un cumparator dispus sa ii ofere pretul cerut,sigur va vinde fara sa tina cont de precontract,daca CF nu este blocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune nerantula nerantula Va rog sa-mi spuneti care este procedura notariala si ce tip de taxe se percep la iesirea din indiviziune (2 coproprietari pe un teren extravilan). Este ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)