avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fumat parc in ansamblu blocuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fumat parc in ansamblu blocuri

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu de blocuri.
Acest ansamblu are 2 parcuri pt copii, intretinute de asociatiile de proprietari.
Partile comune inca sunt proprietate privata (drumurile).
Politia nu poate amenda daca cineva parcheaza pe locul altcuiva de parcare, sau daca blocheaza masina cuiva cu alt vehicul. Din pacate cel pagubit nu poate face nimic.
Intrebarea mea este legat de fumat si de parcurile pt copii, tinand cont de aceste imprejurari.
Se aplica aceeasi lege ca in parcurile publice? Cei care fumeaza in parc, in apropierea parcului, pot fi amendati/sanctionati?
Daca puteti detalia putin.

Multumesc.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:02, 14 Mai 2023
Politia nu poate amenda daca cineva parcheaza pe locul altcuiva de parcare, sau daca blocheaza masina cuiva cu alt vehicul.

Atat timp cat vehiculul este parcat pe drum de acces ,politia detine autoritatea si competenta sa cerceteze si eventual sa aplce sanctiuni in cazul incalcarii normelor legale de circulatie vehicule
Exista proiect legislativ care prevede
„interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări

Potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, se interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun si in locurile de joaca pentru copii, unde prin <<loc de joaca>> se intelege orice spatiu inchis sau in aer liber, destinat utilizarii de catre copii.
Nerespectarea de catre persoanele fizice a prevederilor legi, se sanctioneaza cu amenda contravenționala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea antifumat Seanconnery Seanconnery Tigara electronica este interzisa in spatiile publice inchise ? Locul de munca ? (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatii inchise tatiteo tatiteo cui trebuie sa te adresezi atunci cind se fumeaza in spatii inchise,cu seful in frunte,desi regulamentul de ordine interioara interzice acest lucru ? (vezi toată discuția)