avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma la parterul blocului

In ce conditii poate functiona o firma la parterul unui bloc de locuinte ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:00, 16 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O firma poate face asta prin schimbarea destinației de locuință a spațiului respectiv, în condițiile art.40 din legea 196/2018.
Nu trebuie sa fie de acord si toti locatarii blocului ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
silviu1958, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbarea destinatiei se face cu acordul asociatiei de proprietari/ acordul proprietarilor.
Nu. E suficient acordul vecinilor cu care se învecinează direct. Dar citiți legea, v-am precizat exact articolul.

silviu1958 a scris:

Nu trebuie sa fie de acord si toti locatarii blocului ?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul vecinilor cu care se invecineaza direct si apoi acordul asociatiei.
Intrucat asociatia reprezinta vointa majoritatii este posibil sa nu fie de acord reprezentatul daca majoritatea nu sunt de acord

Concluzia este ca va trebuie acordul proprietarilor cu care va invecinati direct si al majoritatii pentru a semna si stampila apoi din partea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)