avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari în asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari în asociatia de proprietari

Bună ziua! De doi ani sunt proprietara unui imobil la etajul 4. În tot acest timp nu s-a făcut nimic în ce privește bunul trai, adică Asociația de Proprietari nu a întreprins niciun demers în vederea soluționării vreuneia dintre solicitările mele. Să vă explic: clasica problema cu acoperișul, am infiltratrați mari și abia am renovat apartamentul; Nu s-a făcut niciodată în 2 ani o deratizare sau dezinsecție (am imobilul plin de gandaci de canal și muste de canal, iar în pod am vazut șoareci); interfonul este stricat și în podul de la etaj doarme un om al străzii care consumă alcool și își face și nevoile fiziologice; toată scara este plina de mesa, dulapuri și tot felul de obiecte și îmi este îngreunat accesul în imobil. În acești doi ani am tot fost la Asociația și mi s-a tot promis ședințe cu proprietari, dar nu s-a întâmplat. Vecinilor le cam plac gândaci, iar Asociația decât taie chitanțe. Am facut și solicitare în scris, dar nimic. Acum au mărit și taxa și nu stiu de ce... că decât ne este tăiată o chitanță, nu se întâmplă nimic altceva. Întrebarea mea este ce pot face? Mă simt epuizată de toată situația dar nu pot ignora aceste innereguri. Mentionez că sunt la zi cu plata care-mi revine pe imobil.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:13, 16 Mai 2023
Aspectele sesizate de dv,legal intra in responsabilitatea presedintelui de asociatie
Puteti solicita dv deratizare si dezinsectie
Pentru persoana care domiciliaza fara forme legale in pod puteti sesiza oficial politia teritoriala care detine autoritaea si competenta sa verifice domiciliul persoanelor
toată scara este plina de mesa, dulapuri și tot felul de obiecte și îmi este îngreunat accesul în imobil.

Sesizati oficial directia corp control din primarie
Daca asociatia de proprietari prin reprezentant legal nu se implica pentru solutionare probleme curente,sesizati oficial serviciul de sprijinire asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Bună ziua,

În situația descrisă de dvs., în conformitate cu dispozițiile legii nr. 196/2018:
- puteți, dacă obțineți semnăturile a cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari, să convocați adunarea generală a asociației în vederea luării măsurilor care se impun pentru întreținerea/îngrijirea condominiului;
- puteți chema în judecată președintele/membrii comitetului executiv/adminstratorul pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor ce le sunt conferite de lege (art. 29 alin. (3) din legea nr. 196/2018).
Din descrierea făcută pare un bloc de ghetou.Pretul plătit pentru acest apartament bănuiesc ca a fost pe masura ofertei.
Ați ales în cunoștință de cauză imobilul în care să vă mutați acum doi ani.
Renovarea apartamentului a depins doar de dumneavoastră.
Renovarea imobilului e altă problemă.
Nu puteți să faceți nimic.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica, sobolani si gandaci in casa Bairrfhionn Bairrfhionn Bloculk meu a intrat in reabilitare termica acum 4 luni, de 3 saptamani nu mai lucreaza nimeni, si de 5 zile, datorita schelei ramase in fata blocului si ... (vezi toată discuția)
Gandaci negri mari asociatie rixos rixos Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament intr-o asociatie de proprietari si avem probleme cu gandacii. Am sesizat asociatia de proprietari si s-a facut ... (vezi toată discuția)