avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati va rog atentie la tzepele care le puteti lua
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati va rog atentie la tzepele care le puteti lua

Nu sunt de mult in bransa asta insa vreau sa va spun ce am patit. ora 10: primesc un mesaj "buna ziua sunt cutarescu sunt retinut la aeroport va rog sa ma sunati". Nefiind dintr-o localitate cu aeroport am sunat .. respectivul imi spune ca s-a intors din Anglia acum 15 minute dupa 3 ani de munca legala, si a fost retinut pentru 305 lit. b Abandon de familie.. cica ca nu a mai platit suna stabilita de lege ... (sucarit si nervos ca venise sa isi vada baiatul etc) Dupa 1 ora imi da beep, il sun si imi spune ca va fi transferat in localitate din care sunt la penitenciarul respectiv... ca are bani cam 8.000 de Euro si nu stie cum sa iasa din aceasta incurcatura avand o sentinta penala ramasa definitiva prin neapelare. Am vb cu el dar nu reausea sa imi spuna de la cine are nr. meu de tel, bolmoja cand un Radu cand un Cristi etc. Dupa cateva convorbiri imi spune ca fratele sau ma va contacta sa gaseasca o modalitate de a trimite bani. Cam 2000 Euro asa in vorbe usoare. Bucuros astept respectivul telefon de la presupusul frate care era in Anglia (avand chiar si nr. de Anglia)... care imi reexplica situatia si zice ca a vorbit cu fratele sau si ca are sa imi trimita cam 3.000 Euro ca sa imi ajunga pentru toate cheltuielile caci fratele sau retinut nu avea nici pasta de dinti sau periutza etc. Dupa ora 16 (ro) ma suna "englezul" asta fiind vineri ca a trimis banii prin Western Union cu termen de 24 de ore caci taxele sunt enorme pentru astfel de sume etc. Pe la ora 19 fratele retinut imi da beep il sun si incepe sa imi explice sefeistic ca e la o sectie de politie si are sa fie trimis cu duba la penitenciarul judetului in care sunt si ca si-a facut o grama de datorii acolo in cartele telefonice si ca sa il ajut sa isi plateasca datoriile trimitand coduri de reincarcare cartele pentru o firma de telefonie mobila, caci el urmeaza sa fie transferat si ca daca nu "astia imi retin telefonul". Pe la ora 21 fac rost de bani cam pentru 4 cartele de 30 $, el imi spusese 5 de 30$ dar nu am reusit sa fac rost de bani decat pentru 4 ... fiind si seara si avand si ceva musafiri etc. Cu gandul la banii ce urmau sa imi vina cumpar 4 cartele si trimid codurile . Fratele din Anglia se scuza ca nu a putut trimite banii mai repede adica, cam 10 minute dar taxele sunt mari etc. Nu am mai auzit de ei sub nici o forma, banii fireste ca nu au venit ambii au mobilele inchise ... asa ca avocati atentie maxima de unde au viitori clienti numerele voastre de telefon ... eu mi-am luat teapa imi fac treaba de coleg si va avertizez si pe voi ce euforie sa poate paste. Noroc ca pot deconta acele cartele pe cabinet ....
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2006
TD1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 5 Februarie 2007
sa faci public acest mesaj colegilor sau puteti posta in mai multe pagini de specialitate sau link in yahoo mess . .. este o rugaminte
Am fost contactat de aceiasi persoana(POVESTE ABSOLUT IDENTICA).Multumesc pentru postare altfel luam si eu tzeapa.
incredibil cat de inventivi sunt unii =D>
aceleasi telefoane le-am primit si eu azi.
reactie surpriza din partea "fratelui" celui "retinut" cand i-am explicat ca nu e "nevoie" sa trimita nici un avans si mutenie totala cand l-am intrebat pe cati dintre colegii mei i-a mai sunat :))
frumos, parca te face sa te intrebi pana unde sunt unii dispusi sa mearga.......
va doresc la toti o zi buna si... atentie... :)
Hai ca asa ceva n-am mai auzit pana acum!!In lumea asta te intalnesti cu fel si fel de oameni...Si eu sunt noua in bransa,asa ca-ti multumesc pt informatie;)
Presupun ca de aceasta gluma nu s-a putut tine decat tot un coleg de breasla. Altcineva nu ar fi avut de unde sa ia numerele de telefon. PArerea mea este ca romanii sunt super/inventivi. Cine a inventat sticla de sifon din sticla de coca-cola?

Alte discuții în legătură

Cum iau legatura cu un deținut? Mirela-Alexandra Mirela-Alexandra Am o intrebare..... un prieten este inchis in Peritenciarul Gherla si doresc sa il vizitez. Am sunat la Penitenciar ,insa nu au voie decat rudele pana in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un client care sustine ca l-am inselat. David987 David987 Aveam de anul trecut la vanzare pe OLX o placa de sunet la pretul de 100 RON. Am fost sunat ieri pe la 2 dupa-masa de un domn care spunea ca e interesat de ea, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi romania aby_ aby_ Va rog sa-mi dati si mie un sfat!Am primit o carte postala pe care era un nr de telefon si eram rugata sa sun de urgenta.La exp era un nr de Op si Cp. Am sunat ... (vezi toată discuția)