avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum iau legatura cu un deținut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum iau legatura cu un deținut?

Am o intrebare..... un prieten este inchis in Peritenciarul Gherla si doresc sa il vizitez. Am sunat la Penitenciar ,insa nu au voie decat rudele pana in gradul 4 sa il viziteze. Au spus sa i-au legatura cu el pentru a depune o cerere..... Insa nu gasesc nici un numar de telefon prin care se i- a legatura cu detinutii..... Cum fac?
Cel mai recent răspuns: Mirela-Alexandra , utilizator 21:23, 3 Februarie 2014
Nu puteti lua legatura cu detinutii telefonic,legal vorbind.acestia nu au un nr de telefon(pe plan legal) la care pot fi contactati.
Cea mai simpla metoda e sa i trimiteti o scrisoare prin posta cu numele dansului si adresa penitenciarului,o va primi sigur.nu uitati sa puneti pe spatele plicului numele si adresa dvs ca acesta sa va poata scrie inapoi
Buna ziua!
Nu exista un numar de telefon pentru a lua legatura cu detinutii, e interzis ca dvs sa vorbiti cu cei inchisi acolo, doar detinutul poate suna in mod legal.
Prietenul dvs va redacta o lista cu rudele lui respectiv cu prietenii lui, daca nu a redactat-o pana acum, iar dvs trebuie sa va regasiti in aceea lista ca sa puteti intra la el la vizita.
In cazul in care prietenul dvs nu va cunoaste intentia - de a-l vizita - ii puteti trimite o scrisoare la adresa penitenciarului Gherla, pe numele lui in care sa va faceti cunoscuta intentia spunandu-i numele dvs complet si numarul de telefon, ca sa va treaca in lista de vizite precum si in lista cu apeluri telefonice permise, ca sa va poate suna, de pe card, in cazul in care detine bani pe card. El va da lista cu numele dvs si cu numarul de telefon, asteptand un raspuns de la comandat si anume acela daca cererea lui a fost admisa iar dvs puteti merge la el la vizita. Insa vizita se va face numai cu acceptul prietenului dvs. Probabil va va suna si o sa va spuna cand va puteti duce la el la vizita, iar dvs o sa sunati la numarul de telefon aferent penitenciarului Gherla ca sa stabiliti o data si o ora, conform regulilor impuse de lege.
Sau a doua varianta: sa vorbiti cu familia lui sau cu alti prienteni de-ai lui, persoane care au mai fost la el sau se duc frecvent, si sa ii rugati sa ii transimita ca doriti sa mergeti si dvs la el in vizita, la peniteciar.
Sper ca v-am fost de folos!
Da, multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea unui proces/ vizita in inchisoare. Osha Osha Buna ziua! Prietenul meu a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii precedente si retinut la sediul politiei. In decurs de doua saptamani a avut mai multe ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv timea82 timea82 Buna seara , as avea nevoie de niste informatii . Am aflat ca un vechi prieten este in arest preventiv de vreo 3-4 luni , nu stiu cum sa iau legatura cu el nu ... (vezi toată discuția)
Am fost sunata de la un penitenciar din italia raluca_andreea raluca_andreea Buna ziua.Poate mai mult ca sigur intrebarea mea suna prosteste...dar am fost sunata de la penitenciarul unde se afla cumnatul meu in italia de un an si mi s-a ... (vezi toată discuția)