avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost sunata de la un penitenciar din Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost sunata de la un penitenciar din Italia

Buna ziua.Poate mai mult ca sigur intrebarea mea suna prosteste...dar am fost sunata de la penitenciarul unde se afla cumnatul meu in italia de un an si mi s-a spus sa le trimit un fax dar nestiind bine italiana nu am inteles ce sa fie in acel fax.El a fost inchis pentru crima desi nu se stie inca daca el a comiso.Pana acum am inteles ca nu avea voie sa vorbeasca sau sa il viziteze nimeni.Daca puteti sa ma ajutati ..nu stiu ce sa scriu in acel fax....poate ii trebuie o copie dupa buletinul meu ca sa ma poata suna sau altceva...chiar nu stiu...Daca are cineva vreo idee,va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:01, 12 Ianuarie 2011
gasiti pe cineva care sa stie italiana , sa sune la penitenciar sa intrebe.
are avocat din oficiu, de regula el ia legatura cu familia, daca are nevoie de ceva acte
Da, dar nu stiu la ce penitenciar se afla.Sotul meu stie dar momentan nu pot lua legatura cu el...
Persoanele fata de care a fost dispusa o masura privativa de libertate au dreptul la corespondenta, convorbiri telefonice si vizite (mai sunt si altele dar nu sunt relevante in cazul dvs). Aceste prevederi privind executarea pedepselor sunt expresia incercarilor Romaniei de a-si adapta normele juridice la aquisul comunitar. Este greu de crezut ca Italia ar deroga de la aceste reguli.
Ar trebuie sa incercati sa luati legatura cu personalul penitenciarului intrucat este posibil ca mesajul pe care au incercat sa vi-l transmita sa fie destul de important.
raluca_andreea a scris:

Da, dar nu stiu la ce penitenciar se afla.Sotul meu stie dar momentan nu pot lua legatura cu el...

Da, nu exista sa nu aiba dreptul la corespondenta.
Sunteti dezinformata se pare.
Indiferent ce a facut are anumite drepturi, printre care si dreptul de a coresponda si a va telefona.

avocat Claudiu Lascoschi
ODA a scris:

Persoanele fata de care a fost dispusa o masura privativa de libertate au dreptul la corespondenta, convorbiri telefonice si vizite (mai sunt si altele dar nu sunt relevante in cazul dvs). Aceste prevederi privind executarea pedepselor sunt expresia incercarilor Romaniei de a-si adapta normele juridice la aquisul comunitar. Este greu de crezut ca Italia ar deroga de la aceste reguli.
Ar trebuie sa incercati sa luati legatura cu personalul penitenciarului intrucat este posibil ca mesajul pe care au incercat sa vi-l transmita sa fie destul de important.

Poate nu are bani sa sune sau sa trimita o scrisoare..asta nu se poate?
Daca pana acum dosarul era in faza de ancheta ar fi avut dreptul sa sune?

Alte discuții în legătură

Arest in elvetia ditaclau ditaclau Imi poate spune cineva in Elvetia dupa cat timp ai dreptu la telefon?De 3 zile nu stim nimic de cineva multumesc (vezi toată discuția)
Cum imi pot vizita concubinul la penitenciar? MihaelaSimion1989 MihaelaSimion1989 A primit o condamnare de 1 an si 2 luni in 25 ianuarie 2017. Tot incerc sa iau legatura cu el de atunci, am tot sunat la vizite, mi s - a spus ca trebuie sa - ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)