avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revizie instalatie comuna de gaze ca urmare a unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revizie instalatie comuna de gaze ca urmare a unei scurgeri de gaze dintr-un apartament

revizie instalatie comuna gaze
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: proprietarul unui apartament din blocul in care locuiesc a sesizat Distrigaz ca are o scurgere de gaze , desi putea opri gazele din interiorul apartamentului pana la venirea unei firme autorizate sa constate defectiunea.. Distrigazul nu face decat sa vina si sa opreasca gazele in tot blocul (coloana comuna de gaze a blocului). Ulterior, proprietarul respectiv a chemat o firma specializata, a reparat scurgerea din apartament dar, pentru a reporni instalatia comuna de gaze, Asociatia de proprietari a chemat o firma autorizata sa verifice toata instalatia de gaze a blocului si instalatiile de gaze din fiecare apartament. Costul acestei revizii generale a fost impartit catre toate apartamentele in mod egal. Este corect cum s-a procedat?

Multumesc


Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2023
TataruM, utilizator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 10:08, 17 Mai 2023
De cate ori aveti probleme cu instalatia de gaze solicitati serviciile unei firme autorizate, nu a celor de la Engie. Eu cu Engie fac doar revizia la 2 ani, respectiv 10 ani. Cand mi-am pus detectorul de gaze am apelat la o firma autorizata, au venit, au montat detectorul si rearanjat contorul de gaze la instalatie, apoi au sigilat,si, bineinteles, au informat pe cei de la Engie despre lucrare. Fara a deranja niciun vecin, fara nicio alta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)
Imputare suma de asociatie kodove kodove Buna ziua! Pe scara blocului, mirosea a gaze. Cineva a sunat la furnizorul de gaze, acestia au venit sa faca verificari si s-a constatat o defectiune ... (vezi toată discuția)
Pericol de explozie! bună ziua! vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in ... Padre19 Padre19 Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in miez de noapte sa desființeze vechea țeavă de gaze a blocului ( încă funcțională ... (vezi toată discuția)