Bună ziua, am o nelămurire vă rog, la o contestație cu întoarcerea executării silite sa dat hotărârea în favoarea mea, la finalul deciziei judecătorului precizează,, drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, nelămurirea mea este se va face o comunicare prima dată după care vor trece aceste 10 zile iar abia după aceea se va redacta hotărârea sau comunicarea în sine este redactarea hotărârii? Iar comunicare în ce termen se face?
Buna ziua!
Dupa redactarea hotararii aceasta va fi comunicata.
Termenul pentru formularea apelului (10 zile) va incepe sa curga dupa comunicarea hotararii.
Asta este ce nu se înțelege foarte bine, ei au recunoscut în primă instanță iar pentru asta au făcut o cerere de achiesare pentru plata cheltuielilor de judecată, contestația având deja aproape un an de când a fost depusă, acum instanța a hotărât restituirea tuturor sumelor reținute plus cheltuielile de judecată să îmi fie înapoiate de către recuperator de creanțe dar lea dat drept de apel 10 zile de la comunicare, după cum am înțeles poate dura și până la 6 luni redactarea hotărârii, ceea ce înseamnă că dacă ajung la acest termen și ei fac apel pot să înțeleg că iarăși se poate merge și până la un an în funcție de apel