avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pronuntare Prima Instanta Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pronuntare Prima Instanta Dosar Penal

Buna ziua , am un dosar penal in care prima instanta sa pronuntat la data de 15.06.2018 si am primit o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere si 100 zile munca in folosul cumunitatii cu terment de 10 zile pentru contestatie . Nelamuririle mele sunt : cand va ramane definitiva aceasta pronuntare daca parchetul nu va face apel ? In data de 25.06.2018 ? Si a doua nelamurire este de ce instanta nu sa pronuntat in privinta masurilor asiguratorii sau cheltuielilor de judecata ? Sa pronuntat doar asupra pedepsei si atat .
Ceea ce ati vazut pe 15.06.2018 este doar minuta sentintei de pe portalul instantelor, probabil. Vi se va comunica sentinta integrala , cand va fi redactata, si termenul de apel de 10 zile curge de la comunicare. Va ramane definitiva daca nu o va ataca cu apel nimeni, dupa trecerea termenului de apel. Veti vedea in sentinta si cheltuielile si masurile asiguratorii. Daca vor lipsi, pot fi completate prin cerere de inlaturare a omisiunii vadite (cheltuieli) sau apel (masuri asiguratorii).
Va multumesc pentru raspuns , deci sa inteleg ca termenul de 10 zile incepe de cand imi va fi comunicata sentinta si abia dupa cele 10 zile va ramane definitiva daca nu este atacata prin apel . Dar daca se mentin masurile asiguratorii ? Este vorba despre o suma de bani , precizez ca nu este vorba in dosar de prejudiciu adus statului , am sanse sa recuperez acea suma ? Sau doar daca se va ridica masura asiguratorie ?
Termenul de apel curge de la comunicarea minutei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Ce este " minuta" unei hotarari? remusaky remusaky Buna dimineata! Vreau sa stiu ce este si ce inseamna o MINUTA??mentionez ca aceasta MINUTA a fost data intr-un proces de prescriptie a pedepsei (vezi toată discuția)
Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)