avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, \"Conform prevederilor art. 84 lit. b) din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, "Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. ...

Buna ziua,
"Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani."
Intrebarea mea este, daca si copiii (majori) care urmeaza o forma de invatamant pe teritoriul altui stat UE, pot beneficia dreptul la pensie de urmas, de pe urma tatalui decedat, pensionar in Romania.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LORENA.C , utilizator 17:55, 17 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

De principiu, poate beneficia de pensia de urmaș dacă urmează o formă de învățământ pe teritoriul altui stat al UE, dacă are reședința pe teritoriul acelui stat membru UE, conform Regulamentului (CE) 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas si indemnizatie de somaj? Mviorica Mviorica Buna ziua. Daca am o pensie de urmas in valoare de 350 RON mai pot beneficia si de somaj? Mentionez ca am absolvit in 30 iunie facultatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Catalin1991 Catalin1991 As vrea sa stiu daca pensia de urmas se acorda si in situatia continuarii studiilor universitare la o facultate la forma de invatamant ID. Conform mentiunilor ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas 1966 1966 O studenta din UE poate solicita pensie de urmas in cazul in care un parinte este decedat. Este studenta la zi, in anul 2 de studiu ; a beneficiat de pensie ... (vezi toată discuția)