avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cu toate ca am apometre platesc la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cu toate ca am apometre platesc la pausal

Cu 3 ani in urma am cumparat acest apartament care dispune si de apometre.
Am vb cu presedinta asociatie ca sa stiu cum se procedeaza cu citirea apometrelor si mi-a zis ca in momentul respectiv apometrele nu se iau in calcul deoarece multa lume nu declara consumul corect, etc...bun...m-am conformat doar nu era sa ma bat cu morile de vant.
Am continuat sa platesc la pausal panba cand in vara acestui an, intrand in concediu de crestere copil si fiind mai tot timpul acasa am obs. din intamplare intr-o zi ca in postele celorlalti locatari se bagau niste fise albe, am intrebat despre ce este vb. si mi-a zis ca sunt foile pt. trecerea consumului de apa.
Am zis ca inebunesc, am fost am vb cu presedinta asoc. care intre timp si-a dat demisia, momentan nu exista presedinte.
Cert este ca din luna septembrie tot ma chinui sa platesc si eu ce consum si nu reusesc deoarece tot timpul sunt trecuta la pausa cu toate ca las citirea apometrelor in cutia postala a pers. care se ocupa de acest aspect.
Ac constatat si azi la noua lista afisata ca in decembrie sunt tot la pausal ( 5 mcubi de rece si 12 de calda).
In acest bloc nu vine cineva, o persoana autorizata sa citeasca apometrele, se lasa un biletel intr-o cutie postala, ce sa mai zic, nu mai am rabdare deja si cred ca o sa explodez.
Ma puteti sfatui.
Va multumesc.
Nefiind presedinte, nu prea aveti cu cine vorbi. Faceti un tabel, mergeti din usa in usa si strangeti semnaturi pentru convocarea adunarii generale in care va alegeti presedinte si discutati si aceste probleme.
Este absurd sa ai apometru, sa declari consumul si sa platesti pausal.
Dar cu administratorul ati vorbit? Ca poate acesta nu stie ca ati vorbit cu presedinta, instiintand-o ca aveti repartitoare.
Sau, daca ati vorbit, cum justifica administratorul ca nu va ia in considerare biletelele cu consumurile pe care le puneti la cutia postala?
Spuneti ca din septembrie va tot chinuiti sa platiti conform cu consumul. Cum va chinuiti? Adica, mai precis, ce-ati facut de nu aveti niciun rezultat?
nu sunteti singuri in aceasta situatie ! si in str.nasaud nr.70,bl86 sc C,sec 5,situatia este la fel,desi avem toti apometre functioneaza acelasi biletel depus la cutia postala a unui imputernicit de administratie,unde desi depui biletul nu se mai gaseste la calcul si esti bagat la pausal, eu 16.5mc/calda,mai grav este ca daca un membru al familiei sau chiar doi lipsesc de acasa 15-20zile(dovedit) si nu faci cerere de scoatere de la intretinere calculele le ies oricum ba chiar cresc cotele !
Daca persoanele lipsesc din apartament, se face o instiintare scrisa, pentru ca administratorul sa isi aminteasca precis acest lucru si pentru a exista o justificare pentru numarul de persoane trecut in listele de intretinere.

Ca proprietari puteti face presiune pe comitet, pe administrator sa-si creeze un sistem prin care sa preia in conditii sigure biletelele cu indecsii contoarelor.
-ideea e ca acestui grup infractional ( presedinte,cenzor,comitet,adinistrator) ii ies socotelile chiar daca jumatate din bloc lipseste(locatarii) si nu fac cerere ! avem acelasi consum de apa ! ex. eu consum apa calda 7-9 mc/luna asta constant ! factura radet vine constant cu o mica marja de consum/pret,cum se explica ca in luna in care sunt trecut la pausal consum 16.5mc(iar un membru al familiei a stat in spital 15zile).....

Alte discuții în legătură

Index apa elenapp elenapp Administratorul de bloc refuza sa vina sa/mi citeasca apometrele. Luna aceasta am aflat de la ceilalti vecinii ca pe la ei au trecut, dar nu si pe la mine. Am ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului pretinde completarea indecșilor de apă rece pe un anumit tip de formular. poate refuza înregistrarea conform consumului dacă nu i se respectă pretenția? ContSters458965 ContSters458965 Buna ziua tuturor celor din comunitatea avocatnet.ro! Am o nedumerire legata de activitatea administratiei blocului in care locuiesc. Mai precis, doamna ... (vezi toată discuția)
Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)