avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... index apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

index apa

Administratorul de bloc refuza sa vina sa/mi citeasca apometrele. Luna aceasta am aflat de la ceilalti vecinii ca pe la ei au trecut, dar nu si pe la mine. Am fost la usa sa sa/i dau personal citirea apometrelor, dar nu mi/a raspuns... si nu o data. Banuiesc ca nu vrea sa/mi ia citirea pentru ca m/am certat recent cu el, dar fara legatura cu subiectul. Cum pot sa procedez ca sa nu ma trezesc cu surplusul de apa ce se baga la cei ce nu duc indexul? Pot sa/i las in casuta postala citirea?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 21:11, 4 Ianuarie 2011
In primul rand trebuie clarificat ca necomunicarea indexului, lunar , nu indreptateste administratorul sa va incarce consumul de apa. In acest caz, administratorul va trece in fisa apartamentului un consum estimativ, urmand a proceda la regularizarea consumului fie la raportarea de catre dumneavoastra a indexului , fie la citirea acestuia de catre administrator. In situatia dumneavoastra, puteti merge impreuna cu unul-doi vecini la administratie, in prezenta carora sa declarati indexul si sa solicita sa semnati in dreptul acestuia, in sensul ca vi-l asumati.
In varianta propusa de dumneavostra, pentru ca acesta sa aiba valoare juridica, hartia cu valorile, semnata de dumenavoastra si datata trebuie trimisa prin posta, recomandat, cu confirmare de primire. Pastrati o copie si recipisa de primire , pentru situatia in care s-ar impune actionarea in instanta pe acest litigiu.
Chiar daca v-ati certat cu administratorul, intrebati-l de ce n a venit sa citeasca apometrele. Faptul ca exista un diferend nu inseamna ca el nu trebuie sa-si indeplineasca obligatiile pe care le are. Pana la urma, si dvs. ii platiti salariul.
Daca nu va raspunde, sesizati in scris presedintele asociatiei, iar pe sesizarea respectiva treceti si valoarea indecsilor.
Sesizarea o faceti in dublu exemplar si solicitati numar de inregistrare.
Dupa ce depuneti aceasta sesizare (insist pe ideea ca sesizarea trebuie depusa numai dupa ce discutati cu administratorul) faceti o hartiuta pe care scrieti consum declarat pentru ap. x aferent lunii y si treceti pe acel biletel valoarea indecsilor pe care i-ati trecut si in sesizarea adresata presedintelui.
Acest bilet fie il faceti in dublu exemplar si solicitati administratorului ca pe unul dintre biletele sa scrie "am primit un exemplar", fie il depuneti la cutia postala a administratiei blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu toate ca am apometre platesc la pausal ro_cami_ro ro_cami_ro Cu 3 ani in urma am cumparat acest apartament care dispune si de apometre. Am vb cu presedinta asociatie ca sa stiu cum se procedeaza cu citirea apometrelor ... (vezi toată discuția)
Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)
Eroare de scriere a contorului de apa -index cu minus nanette22 nanette22 In cursul lunii aprilie ,la transcrierea citirii de apometru de catre administrator s-a gresit ,trecindu-se in loc de 352 index vechi ,302 ... (vezi toată discuția)