avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, As dori sa stiu daca exista vreo lege prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care se ...

Buna seara,
As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care se poate solicita un duplicat al unei chitante privind plata impozitului (casa, teren etc) in urma pierderi acesteia.
Multumesc!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:27, 5 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Vă puteți întemeia pe dispozițiile Normele generale de întocmire şi utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2634/2015, corobat cu dispozițiile legii nr. 82/1991.

Însă, este posibil să nu puteți obține un duplicat, ci o copie de pe respectiva chitanță. De asemenea, contează și data întocmirii chitanței deoarece aceste înscrisuri se păstrează/arhivează pentru o anumită durată de timp.
Pt ce aveti nevoie? Poate e mai usor sa solicitati un certificat fiscal dacă vreți sa pastrati o dovada ca nu aveti datorii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
gi-jane2, moderator
Dacă ați plătit cash atunci va e suficient un certificat fiscal. Iar dacă ați plătit cu Cardul. Aveți extras de cont cu plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat acte de casa pierdute Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Pot sa dau duplicat dupa un proces verbal de predare primire care nu mai exista? Pot certifica un document xerocopiat de conformitate cu originalul? Lucrez la ... (vezi toată discuția)
Redactare chitanta de mana darius1 darius1 Buna ziua! As dori sa va solicit parerea intr-o problema:am incheiat de curand un contract de renta viagera cu clauza de intretinere si doresc sa stiu o ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea să înregistrez plățile unor facturi/bonuri care se văd în extrasul bancar, dar la care nu am și nu voi avea documente justificative? contabdodo contabdodo Buna ziua, Cum credeti ca ar trebui sa inregistrez plata unor facturi/bonuri care se vede in extrasul bancar fara sa am documentele si fara sa le mai ... (vezi toată discuția)