avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Legat de concediul de 6 luni pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Legat de concediul de 6 luni pentru scrierea lucrarii ...

Buna ziua,

Legat de concediul de 6 luni pentru scrierea lucrarii de doctorat. Eu nu l-am cerut pana acum si imi pare rau, caci nu stiu daca voi mai avea posibilitatea. Urma anul acesta sa obtin titularizare pe viabilitatea postului, dar acesta este in litigiu, probabil ca ii va reveni altcuiva, iar eu nu voi mai lucra la aceasta scoala. Ca atare, m-ar fi ajutat mult (si nu as fi incurcat pe nimeni) sa ma dedic doctoratului, avand si un venit. Inteleg din discutii ca te plateste scoala, nu sunt niste bani de la guvern? Daca nu voi mai lucra in invatamant si nicaieri, nu voi putea beneficia de o indemnizatie pentru a scrie lucrarea, nu? Pare un cerc vicios: nu lucrez, nu am bani, pot sa ma dedic lucrarii / lucrez, am bani, dar nu am timp de doctorat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 18 Mai 2023
Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învățământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administrație al unității de învățământ", se prevede la art. 268, alin. (1) din Legea educației nr. 1/2011.

Aveti dreptul la concediul platit , plata se efectueaza de unitatea de invatamant la care sunteti incadrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu doctorat Consta16 Consta16 Bună ziua! Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat. Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu platit teza doctorat faureva faureva La scoala unde lucrez am o profesoara titulara care a depus cerere pentru concediu de studii incepand cu 01.09.2012 pentru anul acesta scolar,adica ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii cu/fara plata Cristina2076 Cristina2076 Buna ziua, O nelamurire in legatura cu acordarea concediului de studii fara plata si a concediului de 6 luni cu plata pentru redactarea tezei de ... (vezi toată discuția)