avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, este prima data cand trebuie sa fac un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, este prima data cand trebuie sa fac un contract de ...

buna ziua este prima data cand trebuie sa fac un contract de munca pe perioada determinata pe 3 luni si am nevoie de urmatorele informatii : zilele de concediu de odihna , zilele pentru perioada de proba.si alte informatii decat cele mentionate care ar trebui sa le am in vedere.multumesc.cat se poate de repede deoarece astazi trebuie sa inregistrez contractul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 18 Mai 2023
Buna ziua,
Codul muncii, art. 85
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăși:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 și 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaților încadrați în funcții de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

Pentru concediu, acesta nu poate fi mai mic de 20 de zile anual si se acorda proportional cu perioada lucrata.
Adica in contract ii treceti minim 20 de zile ( sau cate are un lucrator cu contract pe perioada nedeterminata pe aceeasi functie) si ii acordati efectiv dupa formula: zile lucratoare/ 12 ( numarul de luni dintr-un an) si inmultit cu 3, cate luni tine contractul...

Pentru alte detalii mai asteptati si alte raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.17
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să îşi desfăşoare activitatea în locuri de muncă diferite, precum şi dacă deplasarea între acestea este asigurată sau decontată de către angajator, după caz;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, evidenţiate separat, periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul şi metoda de plată;
l) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi/sau ore/săptămână, condiţiile de efectuare şi de compensare sau de plată a orelor suplimentare, precum şi, dacă este cazul, modalităţile de organizare a muncii în schimburi;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata şi condiţiile perioadei de probă, dacă există;
o) procedurile privind utilizarea semnăturii electronice, semnăturii electronice avansate şi semnăturii electronice calificate;
p) dreptul şi condiţiile privind formarea profesională oferită de angajator;
q) suportarea de către angajator a asigurării medicale private, a contribuţiilor suplimentare la pensia facultativă sau la pensia ocupaţională a salariatului, în condiţiile legii, precum şi acordarea, din iniţiativa angajatorului, a oricăror alte drepturi, atunci când acestea constituie avantaje în bani acordate sau plătite de angajator salariatului ca urmare a activităţii profesionale a acestuia, după caz.
(4) Elementele din informarea prevăzută la alin. (3) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă, cu excepţia informaţiilor prevăzute la lit. m), o) şi p).



- daca beneficiaza de sporuri , care sunt si cuantumul lor
- daca beneficiaza de tichete de masa
- ce drepturi are in caz de delegare/detasare : Salariatul delegat/detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare/detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru unombun unombun O simpla intrebare: in conditiile in care lucrez in ture,iar turele sint scurtate la 5h 30\' in asa fel incit cu orele din weekendul lucrator 11h simbata+11h ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru angajat pentru timpul petrecut la sediul societatii apetra apetra Suntem o societate din slatina si am angajat un director vanzari din Iasi. Acesta are o saptamana munca de birou la Slatina si restul timpului pe teren. Cat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - intrebari referitor la programul inegal de munca... iulian.parasca iulian.parasca Buna ziua. Parasca Iulian ma numesc si am cateva intrebari referitor la programul inegal de munca. In contractul de munca este specificat 8 ore pe zi, 40 de ... (vezi toată discuția)