avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara În februarie am cerut de la Casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara În februarie am cerut de la Casa de Pensii o recalculare,pentru ...

Bună seara
În februarie am cerut de la Casa de Pensii o recalculare,pentru că au trecut din 6.mai 2021...un an și 10 luni de când am ieșit în pensie de vârstă ,dar am rămas să lucrez part-time.Am primit decizia recalculării ,dar diferența de bani numai pe 3 luni retroactiv ( din martie--mai).
Întrebarea este: restul de aproape 2 ani lucrați după data de pensionare nu se plătesc retroactiv ,(diferența) ?
Mulțumesc pentru eventualele lămuriri.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:03, 19 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul este în regulă
Punctajul aferent stagiului adăugat reieșit din calcul se adaugă la cel în plată (de pe cupon) și se pune în plată începând cu luna următoare a depunerii cererii de recalculare.Cititi art.107(4) și (5) din legea 263/2010.
.
Mulțumesc pentru răspuns! Dar tot nu înțeleg,anul :mai.2021-mai 2022.,și în continuare până la data cererii mele ,retro nu se mai plătește diferența? Următoarea cerere de recalculare când s-o depun,ca să nu pierd?
Scuze pentru deranj,atât mai doresc să aflu.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca sa primiti luna de luna, trebuie sa depuneti si cerere de recalculare luna de luna.
Dar veti primi:1,2 maxim 3 lei pentru fiecare luna.De aceea se merge pe ideia unui an de stagiu adaugat pentr recalulare.
V-am dat prevederea legala.Pentru orice stagiu adaugat la recalculare plata noilor drepturi se va face incepand cu luna viitoare a depunerii cererii.Totul are logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea sporurilor nevalorificate la data pensionarii si a sporurilor din adeverinte depuse ulterior la casa de pensii Lupu C Lupu C Buna ziua, Tatal meu este pensionar din 1994, pensie pertru limita de varsta (cod pensie V10), stagiu de cotizare 44 ani, 3 luni,17 zile. Anul acesta, in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea cuantumului pensiei anticipate partiale Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Va deranjez pentru a va solicita o informatie referitoare la recalcularea cuantumului pensiei anticipate partial. Mama mea, nascuta in luna ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)