avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la casa si de ceva timp vecinul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la casa si de ceva timp vecinul meu foloseste ...

Buna ziua, locuiesc la casa si de ceva timp vecinul meu foloseste un dispozitiv cu ultra sunete de alungat pisicile. Nu stiu cat le alunga dar zogomotul produs de cacel dispozitiv este insuportabil pt noi. Mentionez ca merge 24/24.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:57, 23 Mai 2023
Înseamnă că nu e cu ultrasunete, din moment ce-l auziți.

Sesizat oficial politia teritoriala
Aveti dreptate, vecinii folosesc un aparta care țiuie pe frecventa foarte înaltă

latka a scris:

Înseamnă că nu e cu ultrasunete, din moment ce-l auziți.

Asta inseamna ca este cu ultrasunete si in mod ciudat il auziti. Daca ar tiui tot timpul animalele s-ar obisnui si nu le-ar mai pasa.
De obicei dar cei foarte tineri il aud si nu tiuie tot timpul cu la sunt intervale de 20 secunde cu pauza intre ele.Alunga pisici caini si etc. Sunt instalate la unele Kaufland-uri la intrare in magazin pentru a nu stationa cainii in fata magazinului.
Este si mai ciudat ca nu v-ati obisnuit cu el dupa o zi. Probabil ca aveti un auz foarte bun.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator
Urechea umană este sensibilă la vibrații ale aerului cu frecvențe între 20 Hz și 20 kHz, cu un maxim de sensibilitate auditivă în jur de 3500 Hz. Aparatele (cu ultrasunete) pentru caini si pisici sunt la o frecventa mai inalta de 20 kHz. Cred ca mai degraba e un aparat cu frecventa reglabila, pentru rozatoare si alte animale, fiind posibila si o frecventa mai joasa, gen 18 kHz.

Daca e asa si vecinul are treaba doar cu pisicile, rugati-l sa creasca frecventa, la 22-24kHz si nu veti mai auzi nimic.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagube create de pisici mihaid21 mihaid21 Buna ziua, Stau la casa iar pisica vecinilor imi face pagube masinii. Ultima data a zgariat capota incat a trebuit sa o vopsesc. Le-am explicat, dar nu au ... (vezi toată discuția)
Cainii vecinilor latra toata noaptea dora negrea dora negrea Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Muzica tare, casa la tara RazvanRo RazvanRo Buna ziua, ce pot pati si cum trebuie sa remediez problema? Am vecinul de vis-a-vis cu el vorbesc inainte de a da un party acasa :justcuz: , este exact ... (vezi toată discuția)