Buna ziua, locuiesc la casa si de ceva timp vecinul meu foloseste un dispozitiv cu ultra sunete de alungat pisicile. Nu stiu cat le alunga dar zogomotul produs de cacel dispozitiv este insuportabil pt noi. Mentionez ca merge 24/24.
Asta inseamna ca este cu ultrasunete si in mod ciudat il auziti. Daca ar tiui tot timpul animalele s-ar obisnui si nu le-ar mai pasa.
De obicei dar cei foarte tineri il aud si nu tiuie tot timpul cu la sunt intervale de 20 secunde cu pauza intre ele.Alunga pisici caini si etc. Sunt instalate la unele Kaufland-uri la intrare in magazin pentru a nu stationa cainii in fata magazinului.
Este si mai ciudat ca nu v-ati obisnuit cu el dupa o zi. Probabil ca aveti un auz foarte bun.
Urechea umană este sensibilă la vibrații ale aerului cu frecvențe între 20 Hz și 20 kHz, cu un maxim de sensibilitate auditivă în jur de 3500 Hz. Aparatele (cu ultrasunete) pentru caini si pisici sunt la o frecventa mai inalta de 20 kHz. Cred ca mai degraba e un aparat cu frecventa reglabila, pentru rozatoare si alte animale, fiind posibila si o frecventa mai joasa, gen 18 kHz.
Daca e asa si vecinul are treaba doar cu pisicile, rugati-l sa creasca frecventa, la 22-24kHz si nu veti mai auzi nimic.