avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Sunt una dintre multele persoane care a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Sunt una dintre multele persoane care a trecut prin ...

Bună ziua!
Sunt una dintre multele persoane care a trecut prin această situație.
Am vândut mașina legal, radiată din circulație iar la un an și jumătate, când am făcut asigurarea la noul autoturism am constatat că plătesc mai mult asigurarea. Când m-am interesat am văzut că am fost implicat într-un accident rutier la două săptămâni după vânzarea autoturismului.
Menționez că nu am fost anunțat de asigurator și nici de poliție despre accidentul rutier.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:54, 22 Mai 2023
Daca nu ati vindut autoturismul cu tot cu asigurare RCA, faceti o reclamatie asiguratorului la ASF.
[ link extern ]
Cel mai probabil, la data cand ati vandut masina, i-ati dat cumparatorului si polita rca. In baza contractului de vanzare cumparare cu dovada ca masina a fost scoasa din evidenta fiscala, trebuia sa a nuntati asiguratorul, sa anulati polita rca si sa vi se restituie diferenta de prima de asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)