avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prelungire contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prelungire contract

Buna ziua,am si eu o aintrebare:
Acum 10 ani am inchiriat uscatoria din scara blocului unde locuiam cu parintii mei.Cand am incheiat contractul,pe vremea aceea era prin circa financiara,am luat semnaturi de la majoritatea locatarilor.Contractul a fost incheiat pe termen de 5 ani,apoi,dupa expirare,a intervenit intelegerea tacita,adica eu plateam in continuare chirie,intretinere,fonduri reparatii si tot ce platea si un proprietar(cu toate ca astea nu erau stipulate in contract)iar asociatia mi-a dat voie sa locuiesc in continuare.Acum,vreau sa prelungesc contractul,membrii comitetului sunt deacord,dar vreau sa stiu ptr linistea mea daca pentru prelungire de contract mai este nevoie de semnaturile locatarilor.
Mentionez ca eu am facut modificari de confort,in sensul ca am tras apa de la vecinul de jos,gaze,am facut camera de baie ca nu era,curent pentru prize,etc.Va multumesc anticipat de ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 13:28, 28 Ianuarie 2010
Din punctul meu de vedere nu mai este necesar, pentru ca nu este un contract nou, ci o prelungire a celui vechi, pentru care proprietarii si-au dat deja acordul.
Multumesc mult,numai bine va doresc :luck:
gresiti dle..armenteros
Duceti cititorul in eroare,recititi datele problemei...
In opinia mea acum aveti un spatiu inchiriat cu un contract de inchiriere depasit. Daca nu sunt probleme, mergeti la asociatie si prelungiti valabilitatea vechiului contract, prin act aditional, eventual care sa cuprinda si perioada de cand contractu initial a ajuns la termen. Daca perioada este prea mare (din vina as. prop.), aceasta poate sa procedeze la intocmirea a doua acte aditionale - este treaba com. executiv sa decida daca mai este nevoie de un rand de semnaturi, daca aceasta problema a fost discutata, eventual intr-o sedinta de bloc. Oricum si dvs. trebuia sa va ingrijiti sa fiti in regula cu contractul.
Dl. @proprietarul, daca aveti ceva concret de spus - spuneti, daca nu, ati face bine sa va vedeti de treaba.
@ grecu..daca ati fi citit datele problemei a ti fi observat ca nu am spus ceve..NECONCRET..si decat sa dati sfaturi gresite,,urmati va indemnul sa va vedeti de treaba.
Dupa trecerea perioadei din contract,trebuie sa reia din nou intreaga actiune.Altfel oricand un proprietar poate ,prin instanta..evacuarea respectivului..
PS de ce va e frica de ..cunoasterea legii? mai ales ca in instanta ..nu se tine cont de unele raspunsuri aberante..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul de bloc Locatar59 Locatar59 Buna ziua, am o nelamurire legata de uscatoria bloculuiin care locuiesc. Sunt propietara unui apartament la etajul 9 din 10, deasupra mea se afla uscatoria ... (vezi toată discuția)
Inchirieri miliga miliga cati locatari ai unei scari de bloc trebuie sa semneze pentru a se inchiria uscatorul? (vezi toată discuția)
Cum pot inchiria uscatoria? stefanrafaga stefanrafaga Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. la ultimul nivel exista o uscatorie pe care as dori sa o inchiriez, sa o amenajez pt a putea locui in ea. as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)