avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot inchiria uscatoria?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot inchiria uscatoria?

Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. la ultimul nivel exista o uscatorie pe care as dori sa o inchiriez, sa o amenajez pt a putea locui in ea. as dori sa stiu care sunt pasi ipe care trebuie sa ii urmez pt a putea inchiria uscatoria.
Cel mai recent răspuns: stefanrafaga , utilizator 07:59, 13 Decembrie 2009
Trebuie sa obtineti avizul comitetului executiv, acordul majoritatii 50% +1 din proprietarii scarii pe care locuiti si acordul tuturor proprietarilor de pe palier si de sub uscatorie. Acest lucru il obtineti facand o cerere scrisa catre presedintele asociatiei.
Probabil va trebui sa redactati un tabel in care sa obtineti semnaturile de care v-am vorbit mai sus, dar asta dupa ce obtineti avizul comitetului cu care va trebui sa negociati si chiria lunara care se va aseza pe hartie intr-un contract de inchiriere.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
elga50, moderator
In conditiile in care uscatoria nu va fi un spatiu separat de locuit, ci o extensie a propriului apartament, aveti nevoie si de autorizatie de la primarie, in cazul in care doriti sa modificati actuala structura a peretilor.
va multumesc pt raspuns. as mai avea o intrebare. am intrunit mai mult de 50+ 1 de semnaturi de la asociatia de proprietari insa proprietarul apartamentului de sub uscatorie nu este de acord. ce pot face.
sper sa fiu completat de catre persoane cu mai multa experienta in domeniu. Insa, raspunsul simplu ar fi ca trebuie sa il dati in judecata.... pentru ca fara acordul tuturor vecinilor care au legatura directa cu respectivul spatiu, nu prea aveti ce face. Practic, exista varianta dialogului, pentru ca nu cred ca este cineva absurd. Exista un motiv pentru care vecinul dumneavoastra nu este de acord. Trebuie doar sa realizati care este acesta, si sa ajungeti la o intelegere cu el.
In judecata dai pe cineva care incalca o lege, care nu iti acorda un drept, care iti incalca proprietatea etc.
De ce l-ar actiona in judecata pe vecin pentru ca nu vrea sa-i dea un acord? Vecinul de dedesuptul uscatoriei nu este fortat de nicio lege sa ii dea acest acord. La urma urmei vecinul respectiv nu este de acord sa-si inchirieze partea lui de cota-parte indiviza. Cine il poate obliga la asta? Nici macar nu este in interesul general al asociatiei, ca sa merg la limita logicii.
Deci singura solutie ramane dialogul. In afara acestuia eu nu vad vreo sansa.

Alte discuții în legătură

Spatii comune bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj) marinsas marinsas Buna ziua, am urmatoarea problema. vecinul de la parter nu vrea sa elibereze uscatoria de la parterul blocul pe motiv vrea sa i se repartizeze spatiu la una ... (vezi toată discuția)
Acord vecini inchiriere spatiu comun c0st3l c0st3l Buna ziua, Doresc obtinerea acordului vecinilor in vederea inchirierii spalatorului de pe scara. Ambii proprietari ai apartamentului invecinat cu acest ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial in bloc cu semnaturile vecinilor ionelsavu ionelsavu In urma cu 2 ani am cumparat un apartament la parterul unui bloc cu gandul de a transforma una dintre camere in spatiu comercial, aceasta avand un singur ... (vezi toată discuția)