avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comercial in bloc cu semnaturile vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comercial in bloc cu semnaturile vecinilor

In urma cu 2 ani am cumparat un apartament la parterul unui bloc cu gandul de a transforma una dintre camere in spatiu comercial, aceasta avand un singur perete comun cu vecinii si anume cu vecinul de deasupra (chiar si apartamentul in totalitate are perete comun decat cu vecinul de deasupra mea, intre mine si vecinii de palier fiind casa scarii).
Am obtinut toate semnaturile de pe scara mai putin un vecin de la 3, unul de la 4, si unul de la parter (specific inca o data) cu care nu am nici un perete comun al apartamentului si intre camera pentru spatiu comercial si el este si casa scarii si o camera de locuit a apartamentului meu.
Primaria a spus prima oara ca este nevoie de toate semnaturile vecinilor de pe scara sau 50%+1 dar cu aprobare din partea asociatiei de locatari. Acum dupa ce am luat si aprobarea asociatiei de locatari imi spun ca am nevoie si de toate semnaturile de pe scara.As dori sa stiu conform legii daca la schimbarea destinatiei spatiului si modificerea acestei camere aflate pe partea celalta a vecinilor de palier(inlocuirea unui geam cu o usa pentru accesul clientilor, deci accesul nu se va face pe scara) este novoie de semnatura 100% a vecinilor de pe scara? PS. pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati pe mail, intentionez sa fac orice este nevoie pentru rezolvarea acestei probleme. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 00:48, 16 Octombrie 2008
In baza art.42 din Legea 230/2007 privind infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari , "schimbarea destinatiei locuintelor se poate face numai cu avizul comitetului executiv al asociatiei de proprietari si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza , pe plan orizontal si vertical , spatiul supus schimbarii ". Puteti solicita asociatiei de proprietari , in scris , convocarea unei adunari exceptionale , in care sa se supuna la vot avizarea schimbarii destinatiei spatiului , dumneavoastra prezentand la aceasta sedinta , acceptul vecinilor direct afectati. In urma votului favorabil al majoritatii , decizia comitetului executiv , concretizata intr-o hotarare , este obligatorie pentru toti proprietarii . Hotararea poate fi contestata in 45 de zile , doar in instanta , de cei care se considera neindreptatiti , insa dupa cum ati prezentat dvs.situatia se pare ca nu e cazul . Hotarearea asociatiei , semnata de presedinte si avizata de comitetul executiv , precum si acordul celor direct afectati , ar trebui sa fie mai mult decat suficiente la primarie , pentru obtinerea autorizatiei de schimbare a destinatiei , asta daca nu cumva , primaria printr-o hotarare de consiliu local nu a stabilit conditii suplimentare , cum ar fi acordul tuturor proprietarilor de pe scara . In cazul in care vi se poate prezenta o astfel de hotarare , care pentru localitatea respectiva are caracter de lege , nu va ramane decat sa va conformati .
Comitetul executiv n-are a face cu adunarea generala... Ori e decizia comitetului, ori e a adunarii generale, nu se suprapun! Oricum, avizul la inmatricularea societatii este un formular, aveti linkul mai jos, pe care semneaza vecinii si presedintele SAU administratorul asociatiei, nu mai mult...

[ link extern ]
schimbarea destinatiei locuintelor..nu si modificarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare frizerie coafor in apartament mihaiomc mihaiomc Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat... vecinul meu perete in perete, dintr-un imobil de locunite (24 apartamente) vrea sa-si deschida o frizerie - ... (vezi toată discuția)
Aviz propietari- construire balcon la parter marius_ciuperca marius_ciuperca Buna ziua, doresc sa construiesc un balcon la parterul unui bloc. Am inteles ca este necesar avizul fiecarui propietar. Am obtinut avizul tuturor ... (vezi toată discuția)
Transformare uscator in biroul administratorului Diana_Rusu Diana_Rusu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un apartament situat la parterul unui bloc.Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier ... (vezi toată discuția)