avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt pe holul ...

Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt pe holul blocului , sunt citite de dmfirma de administrație , nu ne este permis să introducem indexul. pentru luna aprilie mi- a venit un consum de 20mc in condițiile in care nu consum mai mult de 6 - 7 MC pe lună. am cerut o dovadă a acestei citiri . dar nu primesc răspuns. știe cineva daca aceste citiri se fac cu fotografii cu dovezi ? cum pot acționa pentru verificarea acestui consum ? mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:25, 23 Mai 2023
Contestati la presedinte lista de plata, il invitati sa vada apometrul si gata.
Dar vedeti ca diferenta intre consumul ce il indica contorul ( cei 6-7mc consumati de dvs.) si cei 20 de la plata sa nu fie pierderi de retea.
Cu toate ce par cam mari, 12-13mc pe apartament... si poate ar trebui facuta o verificare a instalatiei...
Indiferent unde sunt apometrele, de cine sunt citite, dvs. trebuie să aveți acces la indicațiile apometrului prin care circula apa ce o consumați. Faceți o cerere scrisa către președintele de asociație, conform art. 28 din legea 196/2018 să vă prezinte dovada acelui consum pe care vi l-a repartizat.
mă poate ajuta cineva cu un model de cerere privind problema consumului de apa ? mulțumesc
Nu există nici un model, scrieți cum credeți de cuviință, numai să respectați cerințele art.28 din lege și să înregistrați cererea respectivă.
Daca pentru luna aprilie a fost impus consum nereal,aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in temen de 10 zile

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza diferentele de apa in cadrul asociatiei de proprietari hotararii asociatiei conform legii 198/2018 art 15 alineat 3 litera f hotararii asociatiei Nivea Nivea Cum ati hotarat in cadrul asociatiei sa repartizati diferentele de apa pozitive sau negative aparute intre apometrul general si suma apometrelor individuale ... (vezi toată discuția)