avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt pe holul ...

Buna ziua. pentru un bloc nou în care apometrele sunt pe holul blocului , sunt citite de dmfirma de administrație , nu ne este permis să introducem indexul. pentru luna aprilie mi- a venit un consum de 20mc in condițiile in care nu consum mai mult de 6 - 7 MC pe lună. am cerut o dovadă a acestei citiri . dar nu primesc răspuns. știe cineva daca aceste citiri se fac cu fotografii cu dovezi ? cum pot acționa pentru verificarea acestui consum ? mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:25, 23 Mai 2023
cei de la firma care administrează blocul îmi spun că nu există nici o dovadă a citirii contoarului. doar ce a scris administratorul tehnic pe hârtie. nu e normal sa- mi prezinte o dovadă?
Dovada e afisajul contorului, doar nu-s secrete. Apometrele au un afisaj mecanic, unde puteti vedea indexul,. Cereti presedintelui sa va arate indexul la care e apometrul dvs. , faceti probe, adica inchideti consumatorii din casa, ca sa demonstrati ca nu sunt pierderi si turbina contorului se opreste.

Cereti indexul vechi si nou de la ultimele citiri. Altceva nu mai stiu, dar daca nu insistati, nimeni nu va poate ajuta. Cititi cu atentie legea 196/2018, caci doar in baza ei puteti obtine raspunsuri sau "dreptate".
Si, cum am scris si in primul mesaj, vedeti daca diferenta intre ce indica contorul ca si consum si suma pusa la plata nu reprezinta pierderile pe retea.
Dar asta nu va poate spune decat presedinte sau firma de administrare.
Pierderi duble fata de consumul lunar obisnuit ! 20/6,5 .Cel mai probabil e o neglijenta la citirea apometrelor, sau calcul. Altfel ar fi fost un scandal general, pentru ca toti proprietarii ar fi avut de suferit.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
latka, utilizator
Pe neglijenta as miza si eu, pierderile sunt prea mari pentru a nu face ceva sa remediezi eventualele probleme...

Trebuie vazut si ceilalti locatari cat au de plata, care este diferenta intre ce scrie pe contor si cat factureaza ei, daca problema este generala sau doar la cel ce a intrebat aici...poate au ceva cu el si cauta metode sa-l faulteze*...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza diferentele de apa in cadrul asociatiei de proprietari hotararii asociatiei conform legii 198/2018 art 15 alineat 3 litera f hotararii asociatiei Nivea Nivea Cum ati hotarat in cadrul asociatiei sa repartizati diferentele de apa pozitive sau negative aparute intre apometrul general si suma apometrelor individuale ... (vezi toată discuția)