avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfa din De , cu factura din GB - obligatii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfa din De , cu factura din GB - obligatii declarative in Ro

Buna !
In cazul unei facturi de achizitie marfa emisa de firma din GB ( cod EORI cu numar GB) , dar cu marfa produsa si ridicata de transportator din Germania , ce obligatii declarative din punct de vedere al TVA are firma din Romania (platitoare de TVA in Ro) ?
Pe factura din GB nu este mentionat niciun VAT cod de UE , insa scrie clar ca locul producerii si al ridicarii marfurilor este Germania , lucru mentionat si pe CMR si pe factura de transport.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
gianina.gherman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:48, 23 Mai 2023
Daca aveti pe factura un cod de Germania ( DE ) veti declara achizitia intracomunitara in Romania pe acel cod si in declaratia 390 ( scrieti denumirea firmei din GB si codul german cel cu DE ) . Faceti taxare inversa aici .

Asta in caz ca vama s-a achitat in Germania ( si s-au platit acolo taxele ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Munteanu V Munteanu V Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz. Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ... (vezi toată discuția)