avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara!va rog sa imi spune-ti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat 7 anisori?si in baza carei legi,articol...multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:03, 28 Ianuarie 2010
De principiu, mama minorului are foarte mari sanse chiar si in acest caz.
Este insa bine sa aiba un loc de munca.
Motivul invocat de dvs.,nu este neaparat de natura sa duca la pronuntarea unei hotarari de incredintarea in favoarea tatalui.
Toata situatia depinde de probatoriile administrate de parti in instanta(acte,interogatorii reciproce,martori si ancheta sociala cu privire la modul de crestere si educare ,dar si cu privire la conditiile oferite de cei doi parinti).
Asupra acestor probatorii,dupa administrarea lor,instanta este cea care dupa examinarea lor,se va pronunta,iar cel ale carui probatorii vor fi mai concludente si mai pertinente,va avea vastig de cauza
Incredintarea minorului catre unul dintre parinti se dispune avand in vedere in primul rand interesul minorului.Se au in vedere la incredintarea minorului :conditiile de crestere si educare pe care le poate oferi fiecare parinte, varsta minorului, sexul acestuia, atasamentul pe care il are fata de parinti si invers si altele., toate acestea urmand sa fie analizate in urma probatoriului administrat in cauza.V-as indica inutil texte de lege din codul familiei.Pot sa va spun ca in principiu mamele sunt cele carora instantele le incredinteaza minorii, insa totul depinde de probe.Anagajati avocat.
va rog sa imi spuneti daca tatal copilului este salariat si mama nu are nici un venit ,se poate ca tatal sa obtina copilul cand acesta nu are decat 7 anisori?


se poate da, se poate nu...depinde ce probe se aduc in instanta...dar, mama poate avea castig de cauza...nu are venituri momentan, dar poate avea in viitor...chiar si ajutor din partea statului care se acorda familiilor monoparentale cu venituri f mici.

intrebare: cu cine tinde sa ramana copilul: cu mama sau cu tatal? (de care parinte este mai atasat?)
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
mai mult cu mama ar vrea sa stea copilul,dar in principiu ar vrea cu amandoi...cam grea problema pt un copilas de 7 ani

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)